Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

dobre vijesti

Pad novozaraženih koronavirusom u Njemačkoj četvrti dan zaredom

Portparol Vlade Njemačke Steffen Seibert naveo je da je smanjenje novih infekcija rezultat strogih mera zaključavanja uvedenih prošlog meseca te da se ne razmišlja o popuštanju mera

U Njemačkoj je i danas registrovan pad broja novih slučajeva koronavirusa, pošto je novozaraženih manje od 18.000, četvrti dan zaredom, javlja Anadolu Agency (AA).

Institut “Robert Koch” zabilježio je 6.729 novozaraženih u protekla 24 sata, što je značajno manje u odnosu na 12.257 registrovanih dan ranije. Poređenja radi, u petak je bilo 16.417 novih zaraza i 17.862 u četvrtak.

Portparol Vlade Njemačke Steffen Seibert naveo je da je smanjenje novih infekcija rezultat strogih mjera zaključavanja uvedenih prošlog mjeseca.

“To je rezultat mera zaključavanja i toga koliko ih milioni ljudi poštuju”, rekao je na konferenciji za medije u Berlinu.

Takođe, dodao je i da Vlada ne razmatra popuštanje mjera zbog “visokog rizika od brzog širenja novih varijanti koronavirusa”.

Prošle nedjelje, Vlada je produžila mjere zaključavanja do 14. februara.

Ministarstvo zdravlja je potvrdilo da su mutacije virusa iz Ujedinjenog Kraljevstva, Brazila i Južne Afrike registrovane u zemlji i najavili su novi program praćenja tih mutacija.

U subotu, bolnica “Vivantes Humboldt” u Berlinu stavljena je u karantin, nakon što je više desetina pacijenata i zaposlenih bilo pozitivno na novi soj koronavirusa iz Ujedinjenog Kraljevstva.

U Njemačkoj je zabilježen rekordni broj novih infekcija i smrtnih ishoda ranije tokom meseca, a zemlja je peta u Zapadnoj Evropi po pogođenosti virusom, poslije Ujedinjenog Kraljevstva, Francuske, Španije i Italije.

Do sada, registrovano je ukupno više od 2,14 miliona slučajeva zaraze i najmanje 52.087 smrtnih ishoda.