Pao balkanski ogranak bande Pink Panther, među njima dvojica državljana BiH

policija-zg12344

Ogranak bande “Pink Panther” uhapšen je jučer u novozagrebačkom naselju Siget oko 9 sati ujutro čime je zagrebačka policija spriječila pomno isplaniranu seriju razbojništava, piše Jutarnji.hr.

Od šesteročlane bande, koju čine trojica Srba, dvojica BiH državljana te jedan Crnogorac, policija je u pretresima stanova i garaža uz zgradu AMK Siget koje su koristili, zaplijenila više bombi, veću količnu dinamita, oružje, streljivo, mobitele i SIM kartice, raznu dokumentaciju…

Osim toga, otkrili su da je banda ukrala i tri automobila koja su im trebala poslužiti za pljačke – prije i nakon bijega, a koja su trebala potom biti i zapaljena.

Zagrebački su policajci, kako doznajemo, proteklih sedmica ekipu intenzivno pratili i prisluškivali. Preko međunarodne razmjene informacija s francuskom, švicarskom te policijom Bosne i Hercegovine, doznali su da se u glavnom gradu Hrvatske stacionirala kriminalna banda pljačkaša koja ne preže ni pred čime te da su unajmili stan u Novom Zagrebu. Čim su tokom vikenda uvidjeli da se sprema prvi planirani oružani napad i pljačka na stotine hiljada kuna, policajci su preduhitrili “pinkpanteraše”.

Navodno nisu još uvijek uspjeli otkriti koja je institucija trebala prva pasti, a upitno je i kako su ušli u Hrvatsku.

Kad su krenula hapšenju, specijalci ništa nisu prepustili slučaju. Sigetom je zavladalo opsadno stanje, ali se pazilo i na sigurnost prolaznika.

Nakon privođenja, policajci su temeljito pregledavali prostor oko zgrada. Tražili su odbačene predmete poput oružja, droge, novca. Jedan je, navodno, odbacio nož.

Ko su tačno uhapšeni bilo je nemoguće saznati od policije jer je istraga u toku, ali sudeći prema svemu, radi se o starim policijskim znancima s internacionalnim kriminalnim predznakom. Osim što će kazneno odgovarati za udruživanje u kriminalnu grupu, bit će sankcionirani i za planiranje kaznenih djela, a za što zakon predviđa do tri godine zatvora.