Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Putin poziva sirijce"

Pentagon objavio podatke o ruskoj vojsci: To što je u Ukrajini, to je sve

konvoj rusija ukrajina

Ruski predsjednik Vladimir Putin dosad je rasporedio u Ukrajini gotovo cjelokupan kontigent od više od 150.000 vojnika, rekao je u ponedjeljak visoki američki odbrambeni dužnosnik

Rusija je u Ukrajinu poslala gotovo sve trupe okupljene posljednjih mjeseci na granici između dviju zemalja, procijenio je u ponedjeljak Pentagon, koji je sa svoje strane poslao 500 dodatnih vojnika u Evropu radi jačanja sigurnosti NATO-a.

Ruski predsjednik Vladimir Putin dosad je rasporedio u Ukrajini gotovo cjelokupan kontigent od više od 150.000 vojnika, rekao je u ponedjeljak visoki američki odbrambeni dužnosnik, prenosi Hina.

Intenziviranjem ruskih operacija civili su sve više pogođeni, a Moskva sada nastoji “regrutirati” strane borce, uključujući Sirijce, priopćilo je kasno sinoć po našem vremenu američko Ministarstvo odbrane.

Dvanaest dana nakon što su započele invaziju na Ukrajinu, ruske snage su uglavnom zastale na sjeveru Kijeva i još uvijek ne kontroliraju nebo iznad Ukrajine, sve se više oslanjajući na raketne i topničke napade. Osim napretka u južnoj Ukrajini, ruske snage “nisu postigle nikakav zamjetan napredak posljednjih dana”, rekao je glasnogovornik John Kirby novinarima u Washingtonu.

Dužnosnik je rekao da je Rusija ispalila više od 625 projektila na ukrajinske ciljeve.

Sjedinjene Države su od februara već rasporedile 12.000 vojnika u Evropi, osim onih koji su tamo već ranije bili stacionirani.