Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

beograd

Pijan se kolima zakucao u porodicu s djetetom: “Nisam puno pio, nego sam na voćnoj dijeti”

nesreca – beograd

On je dodao da mu je žao što je pio, a potom sjeo za volan, ali je rekao da smatra da nije kriv za saobraćajnu nezgodu

Reprezentativac Srbije u ultimat fajtu i nekadašnji tjelohranitelj ubijenog vođe klana sa Zvezdare Sredoja Šljukića Šljuke, Miloš Stanković (39), koji je uhapšen zbog sumnje da je izazvao tešku saobraćajnu nezgodu na Bežanijskoj kosi, vozio je sa 1,9 promila alkohola u krvi, a na saslušanju se vadio da je to jer je “na voćnoj dijeti”.

Naime, Stanković, koji je na mjestu nesreće uporno odbijao da uradi alko-test, ali je po nalogu tužilaštva to na kraju morao da uradi, na saslušanju je rekao da je kobnog dana bio na porodičnoj proslavi gdje “nije popio mnogo alkohola”. Prema njegovim riječima, on je tog dana bio na “voćnoj dijeti, pa je zbog toga velika alkohemija”, piše Blic.

On je dodao da mu je žao što je pio, a potom sjeo za volan, ali je rekao da smatra da nije kriv za saobraćajnu nezgodu.

Stankoviću je, na prijedlog Tužilaštva, određen pritvor do 30 dana da ne bi uticao na svjedoke.

Saobraćajna nezgoda dogodila se u subotu oko 22 sati u Ulici Nedeljka Gvozdenovića na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Kako je rečeno u MUP-u, u sudaru su učestvovali “renault clio” i BMW, a povrijeđene su tri osobe. Za volanom BMW-a koji je izazvao sudar bio je ultimat fajter Miloš Stanković.

On je, kako se sumnja, prešao u suprotnu traku, gdje je došlo do direktnog sudara sa “renaultom”, u kojem je bila tročlana porodica, uključujući i dijete. U vozilu kojim je upravljao Stanković bila je i njegova supruga sa djetetom.

Na lice mjesta izašla je i policija i ekipa Hitne pomoći. Žena koja je bila u automobilu u koji se zakucao Stanković prevezena je sanitetom u KBC “Bežanijska kosa”. Njoj su konstatovane lakše povrede glave.

Osim što je poznat u sferi ultimat fajta, ime Miloša Stankovića u stupcima hronike našlo se prije 18 godina, kada se našao u središtu krvavog obračuna u Beogradu, kao pripadnik obezbjeđenja šefa zvezdarskog klana Sredoja Šljukića Šljuke. Naime, kod restorana “Tabor” na uglu Bulevara kralja Aleksandra i Ulice gospodara Vučića u Beogradu 24. septembra 2001. godine, jedan od Šljukinih telohranitelja Veljko Radovanović (tada 21) je ubijen, dok je Miloš Stanković ranjen.

Mediji su tada pisali da su oni navodno tada bili sa još petoricom prijatelja u Šljukinom obezbjeđenju kada je Zoran Bošković (58) iz Bijelog Polja na njih ispalio šest hitaca iz automatskog oružja i pobjegao niz Bulevar revolucije. Pucnjavi je prethodila svađa i tuča između Šljukića i Boškovića.

Poslije gotovo 12 godina, Apelacioni sud u Beogradu u martu 2013. godine pravosnažno je oslobodio Boškovića optužbi za pokušaj ubistva, pošto je zaključio da je Bošković pucao u nužnoj odbrani kada je usmrtio jednog pripadnika Šljukinog obezbjeđenja.

Kako je utvrđeno, Šljukić je došao do Boškovićevog automobila i udario ga pet-šest puta u glavu. U pokušaju da se skloni, Bošković je izašao iz vozila, gdje su ga sačekali Šljukini tjelohranitelji koji su ga oborili na zemlju i počeli brutalno da biju. Bošković je uspio da izvadi pištolj iz kasete i ispali šest hitaca, od kojih je jedan usmrtio Radovanovića, a drugi ranio Stankovića.