Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nesreća u zagrebu

Pijan usmrtio ženu na cesti i pobjegao, pred policajcima tvrdio: “Nisam bio svjestan”

Zagreb: Automobilom usmrtio pješaka i pobjegao, policija blokirala Av. Većeslava Holjevca
03.06.2022., Zagreb - Oko 21.30 sati na raskrizju Oreskoviceve ulice i Av. V. Holjevca dogodila se prometna nesreca u kojoj je sudjelovalo vozilo i pjesak. U prometnoj nesreci smrtno je stradao pjesak, dok se vozilo udaljilo s mjesta dogadjaja. Za vozilom i vozacem se intenzivno traga. Ocevid u tijeku, promet u zoni mjesta dogadjaja obustavljen te se odvija okolnim pravcima. Photo: Igor Kralj/PIXSELL

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je 42-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.19 promila

Vozač (42) koji je u petak navečer usmrtio 56-godišnju pješakinju u Novom Zagrebu, bio je pod utjecajem alkohola od 1,19 promila i protiv njega je podnesena kaznena prijava i predan je pritvorskom nadzorniku, priopćila je u nedjelju Policijska uprava zagrebačka.

Ssobraćajna nesreća sa smrtnom posljedicom dogodila se u petak oko 21,30 sat na raskrsinici  Oreškovićeve ulice i Avenije Većeslava Holjevca, a 42-godišnji vozač  automobila Honda zagrebačkih registracija, na pješačkom prijelazu pregazio je 56-godišnju pješakinju, i pobjegao s mjesta nesreće. Nedugo zatim pronašla ga je policija.

Provedenim kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila da je 42-godišnjak pod utjecajem alkohola od 1.19 promila.

Zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu 42-godišnjak je u zakonskom roku predan pritvorskom nadzorniku, dok je kaznena prijava podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu, priopćila je zagrebačka PU.

Kako javlja Jutarnji, vozač je šokiran svime te je negirao da je bio svjestan udarca u osobu na pješačkom prijelazu jer da bi u protivnom sigurno stao kao što često stane kada na cesti uoči vozilo u kvaru pa pritekne u pomoć.

Njegov adokat najavio je žalbu na odluku o pritvoru.