Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pijana svađa dvojice prijatelja završila tragično

medak neograd park
Foto: Blic.rs

Danilo Bogdanov (35) preminuo je u noći između subote i nedjelje kada ga je nakon rasprave poznanik Alen Metović (37) oborio na zemlju udarcem u parku u Ulici Radovana Simića Cige na Voždovcu, piše Blic.

Prema nezvaničnim informacijama, Metović i Bogdanov su poznanici, odnosno prijatelji.

Subotu su mahom proveli u opijanju u obližnjem parku u blizini Centralnog groblja, preko puta ulaza broj dva, a spekuliše se da su osim alkohola konzumirali i opijate.

Prema za sada nepotvrđenim informacijama, u kasnim večernjim satima došlo je do svađe između dvojice prijatelja. Čarke su prerasle u fizički sukob, u kom je Metović zamahnuo prema Danilu i udario ga pesnicom u glavu. Bogdanov se srušio na zemlju i, spletom nesrećnih okolnosti, po svemu sudeći udario glavom u ivičnjak, nakon čega je preminuo!

Meštani Medakovića koji žive u blizini pomenute ulice danas su prepričavali incident.

– Vraćala sam se kući sa kćerkom kada sam u obližnjem parku videla ljekare i kola Hitne pomoći. To je bilo negdje oko 22 sata. Nisam se mnogo zadržavala, ali čula sam šta se dogodilo i nisam iznenađena jer u ovom kraju ima dosta narkomana – kaže jedna od stanarki iz ulaza broj dva.

Metović je, prema riječima mještana, bio fizički radnik koji je dane uglavnom provodio oko trafika u blizini groblja. Radnicima trafika je pomagao sa premeštanjem i iznošenjem robe, a oni su mu, zauzvrat, davali novac za pivo.

Bogdanov, s druge strane, nije bio incidentna ličnost, ali je imao sličan stil života kao Metović.

Policija je dan poslije incidenta uhapsila napadača i njemu je za sada određeno dvodnevno policijsko zadržavanje, posle kojeg bi trebalo da bude priveden u Više tužilaštvo, gdje će biti saslušan.

Iako se za sada čini da je smrt Bogdanova nesretan slučaj, Metović će sigurno snositi izvjesnu odgovornost.

Policija je protiv Alena podnela krivičnu prijavu za nanošenje teških tjelesnih povreda sa smrtnim ishodom, za koje bi osumnjičeni mogao da dobije kaznu od čak 12 godina zatvora! Ipak, ako se utvrdi da je djelo učinjeno iz nehata, kazna bi mogla da bude do tri godine…