Globus

Vlada RH

Plenković smijenio tri ministra i imenovao njihove nasljednike

17/07/2019

Već se zna da odlaze ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, koja će preuzeti dužnost glavne tajnice Vijeća Europe

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar poljoprivrede Tomislav Tolušić potvrdio je da je jedan od smijenjenih ministara, a iz Vlade odlaze i ministrice Gabrijela Žalac i Nada Murganić.

Već se zna da odlaze ministrica vanjskih i europskih poslova Marija Pejčinović Burić, koja će preuzeti dužnost glavne tajnice Vijeća Europe, te ministri uprave Lovro Kuščević i državne imovine Goran Marić, koji su dali ostavke zbog afera s nekretninama i zemljištem.

Po neslužbenim informacijama, umjesto ministrice regionalnog razvoja i fondova EU-a Gabrijela Žalac na tu bi funkciju trebao doći Marko Pavić, sadašnji ministar rada i mirovinskog sustava, kojega bi na tom mjestu zamijenio šef Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje Josip Aladrović, javlja Hina.

Umjesto ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nade Murganić nova ministrica trebala bi biti saborska zastupnica Vesna Bedeković.

Mario Banožić bit će predložen za novog ministra državne imovine, a dosad  je vodio Ured državne uprave u Vukovarsko-srijemskoj županiji.

Ministricu vanjskih i europskih poslova zamijenit će veleposlanik u Njemačkoj Gordan Grlić-Radman.

Prema neslužbenim informacijama, potpredsjednici Vlade RH trebali bi biti ministri financija i unutarnjih poslova Zdravko Marić i Davor Božinović.

Hrvatski premijer prošli je tjedan najavio da da će za novog ministra uprave predložiti Ivana Malenicu, dekana Veleučilišta u Šibeniku.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.