Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Premijer Hrvatske

Plenković: U saradnji s EU i NATO-om nastojat ćemo spriječiti novi migracijski val

20200304_2_41185849_52770719_Web

Premijer Hrvatske Andrej Plenković je nakon susreta s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltenbergom istakao kako je jučer imao priliku s čelnim ljudima EU-a posjetiti grčko-tursku kopnenu granicu, te su uvjeriti u stvarno stanje na terenu

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković izjavio je u srijedu u Zagrebu kako će njegova zemlja u saradnji s Europskom unijom i NATO-om nastojati spriječiti novi migracijski val, javlja Anadolu Agency (AA).

Plenković se danas u Zagrebu sastao s generalnim sekretarom NATO-a Jensom Stoltengergom, a nakon susreta je održana konferencija za novinare.

Podsjećajući kako je jedna od tema susreta bila migracijska kriza, Plenković je istakao kako je jučer imao priliku s čelnim ljudima EU-a posjetiti grčko-tursku kopnenu granicu, te su uvjeriti u stvarno stanje na terenu.

Naglasio je kako Hrvatska, u svakom slučaju, ima iskustva s velikim valom izbjeglica iz 2015. i 2016. godine, te kako joj je bitno da se ovakva situacija spriječi, budući da je Hrvatska jedna od zemalja na ističnomediteranskoj, odnosno zapadnobalkanskoj ruti.

Plenković je rekao kako će Hrvatska u tom smislu “nastaviti sarađivati s drugim zemljama članicama, EU-om i NATO-om, te nastojati spriječiti novi migracijski val”.

Tokom sastanka bilo je govora o situaciji u Afganistanu, odnosno o NATO-ovom faznom smanjivanju snaga u operaciji

“Odlučna podrška”, NATO-ovoj misiji podrške miru u Afganistanu.

“U skladu s tim, u vremenu koje je pred nama ćemo prilagođavati i prisutnost hrvatskih snaga”, rekao je Plenković.