Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Hrvatski premijer

Plenković: Zajedničkim obilježavanjem 25. godišnjice “Oluje” šaljemo važnu poruku

Zagreb: Andrej Plenković položio vijence povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti
04.08.2020., Zagreb - Predsjednik Vlade Andrej Plenkovic uz pratnju potpredsjednika Hrvattskog sabora Zeljka Reinera, povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja polozio je vijence i zapalio svijece kod spomenika Glas hrvatske zrtve Zid boli, Sredisnjega kriza u Aleji poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskoga rata i na grobu prvoga hrvatskog predsjednika dr. Franje Tudjmana. Photo: Robert Anic/PIXSELL

Manjine su integralni dio hrvatskog društva, njihovi zastupnici naša su pravna i politička stečevina proteklih 30 godina, poručio je hrvatski premijer Andrej Plenković

Hrvatski premijer Andrej Plenković izrazio je zadovoljstvo da će na obilježavanju 25. godišnjice “Oluje“ u Kninu sudjelovati Boris Milošević kao potpredsjednik hrvatske vlade i politički predstavnika Srba koji žive u Hrvatskoj, javlja Anadolu Agency (AA).

Uoči Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja 5. kolovoza/augusta, prije središnje proslave u Kninu, predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković položio je vijence na Gradskom groblju Mirogoj.

“Ključno je da 25 godina nakon Oluje šaljemo jedan važan signal gdje politički predstavnik SDSS-a, ujedno i politički predstavnik Hrvatske vlade, dolazi na Oluju, na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja i šalje jednu poruku za hrvatsko društvo, za odnose između Hrvata i srpske manjine, za pogled prema prošlosti, jedan signal u odnosima između Hrvatske i Srbije, a isto tako i poruku o tome kakvu Hrvatsku gradimo za četvrto desetljeće njezine samostalnosti, a to je uključiva, tolerantna Hrvatska, samopouzdana Hrvatska svjesna svojih vrijednosti i temelja“, kazao je Plenković na Mirogoju.

Manjine su, poručio je, integralni dio hrvatskog društva, njihovi zastupnici naša su pravna i politička stečevina proteklih 30 godina.

Plenković je, odgovarajući na novinarsko pitanje, kazao kako ne očekuje da će itko tko bude dio državnog protokola u Kninu nositi majice s pozdravom “Za dom spremni“ te kako će se nositi majice koje reflektiraju pripadnost službenim postojbama Hrvatske vojske koje su sudjelovale u “Oluji“ i majice koje je tiskalo Ministarstvo hrvatskih branitelja.