Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nije im svejedno

Pljušte reakcije iz Moskve nakon glasanja u Kongresu, Medvedev poželio da Amerika uđe u građanski rat

medvedev
Foto: Valery Sharifulin/TASS/Sipa USA/PIXSELL

Dmitrij Peskov dodao je da će odluka donesena na Capitol Hillu samo rezultirati još većim brojem umiranja Ukrajinaca

Rusija će, naravno, pobijediti, uprkos 61 milijardu američkih dolara dodijeljenih Ukrajini. To je na svom Telegram kanalu izjavio zamjenik predsjednika ruskog Vijeća sigurnosti Dmitrij Medvedev, komentirajući današnje glasanje u Zastupničkom domu američkog Kongresa.

“Mi ćemo, naravno, pobijediti, uprkos 61 milijardi dolara koji će uglavnom otići u grlo njihovog nezasitnog vojno-industrijskog kompleksa”, napisao je Medvedev.

Političar je ustvrdio da je Zastupnički dom Kongresa SAD-a danas izglasao “nastavak građanskog rata podijeljenog naroda i povećanje broja žrtava ovog rata”.

Medvedev je poželio da Sjedinjene Države uđu u novi građanski rat, koji bi doveo do “neslavnog kolapsa podlog carstva zla 21. stoljeća”.

Ranije je Zastupnički dom američkog Kongresa usvojio zakon o pružanju pomoći Ukrajini. Sada dokument mora proći glasovanje u Senatu, nakon čega će, ako bude odobren, ići predsjedniku Joeu Bidenu na potpis. U Senatu, za razliku od Zastupničkog doma, Bidenove demokrate imaju većinu. Također, Pentagon je već unaprijed pripremio paket pomoći koji će u Ukrajinu stići u roku od sedam dana.

Zaharova: Američka pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvanu pogoršat će globalnu krizu

zaharova ss
FOTO: Screenshot

Američka pomoć Ukrajini, Izraelu i Tajvanu samo će pogoršati globalnu krizu, napisala je glasnogovornica ruskog ministarstva vanjskih poslova Maria Zaharova na svom Telegram kanalu. Tvrdi da je izdvajanje novca “kijevskom režimu izravno finansiranje terorizma”.

Peskov: Odluka Kongresa dodatno će obogatiti SAD i dodatno osiromašiti Ukrajinu

To će dodatno obogatiti Ameriku i dodatno osiromašiti Ukrajinu. Ovako je šef press službe ruskog predsjednika Vladimira Putina komentirao odluku Zastupničkog doma američkog Kongresa o pružanju pomoći Kijevu.

peskov
FOTO: Screenshot

Dmitrij Peskov dodao je da će odluka donesena na Capitol Hillu samo rezultirati još većim brojem umiranja Ukrajinaca.

Kongresmeni su također velikom većinom usvojili prijedlog zakona koji uključuje odredbu o oduzimanju ruske imovine u korist Ukrajine. Ukupno su zapadne zemlje zamrznule rusku imovinu u vrijednosti od 300 milijardi eura.