Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Izbori u Hrvatskoj

Pobjednički govor Plenkovića: Krećemo u formiranje nove većine

andrej plenković
Foto: Pixsell

“Pozivam sve stranke koje su dobile povjerenje, a ne pokazuju takvu isključivost kao ove koje smo porazili, a koji se nisu makli nego za jedan mandat, mislim na SDP koji je uz svu prolivenu žuč osvojio samo jedan mandat više”, rekao je Plenković

U Hrvatskoj su u srijedu održani parlamentarni izbori za 11. saziv Hrvatskog sabora. Prema privremenim rezultatima DIP-a, HDZ ima veliku prednost u odnosu na ostale stranke. Tokom noći HDZ je dobio još jedan mandat pa sada, nakon 99.3 posto obrađenih mjesta, ima 61 mandat.

Andrej Plenković, koji bi mogao do trećeg mandata premijera, sinoć je održao pobjednički govor, poručujući da je pobjeda njegove stranke uvjerljiva, prenosi N1.

“Od sutra ujutro krećemo u formiranje nove većine kako bismo formirali našu treću vladu. Želim čestitati svim drugim strankama koje su poražene od strane HDZ-a”, dodao je.

Najavio je nastavak provođenja dosadašnjih politika.

“Kampanju smo morali voditi u kontekstu kršenja od strane Milanovića i onih koji ih podržavaju. Zabrinjava da oni i dalje govore o vladi nacionalnog spasa koja nas valjda treba spasiti od Šengena, LNG-a i drugih postignuća. Ta velika razlika između nas i drugih stranaka, pogotovo onih koji su i večeras artikulirali svojevrsni govor mržnje prema HDZ-u. Pozivam sve stranke koje su dobile povjerenje, a ne pokazuju takvu isključivost kao ove koje smo porazili, a koji se nisu makli nego za jedan mandat, mislim na SDP koji je uz svu prolivenu žuč osvojio samo jedan mandat više”, rekao je.

Zahvalio se i svim partnerima. “Posebno hvala svim članovima i članicama HDZ-a, našim volonterima, svima koji su svojim trudom podržali ovaj put i čestitke svima koji su izabrani u Sabor.”

“Mi ćemo voditi računa o interesima Hrvatske, a hrvatsko gospodarstvo ima jedan ključni interes – garantovanje stabilnosti, formiranje nove većine što prije i nove vlade”, dodao je Plenković.

“Zahvaljujući svima koji su pridonijeli ovoj velebnoj pobjedi želim zahvaliti, predlažem da se sada malo i zabavimo jer vrijeme je pobjede i slavlja”, kazao je sinoć Plenković.