Globus

SAD

Poginulo pet osoba u zimskoj oluji

13/01/2019

Deseci letova su otkazani u međunarodnoj zračnoj luci St. Louis Lambert

Zimska oluja s jakim snijegom na američkom Srednjem zapadu, zbog koje je najmanje petero ljudi poginulo, a neki vozači u Missouriju ostali zaglavljeni te otkazani deseci letova, kreće se u istočno prema Washingtonu.

Predviđa se kako će vremenske prilike, koje su počele kao kiša iz Meksika, ali okrenule se kasnije na snijeg, pogoditi pojas od 2.900 kilometara od Colorada do Srednjeg zapada, prenose agencije.

Elementarna nepogoda je pogodila Kansas i Missouri u petak i ponovo u subotu te se zatim proširila na dijelove Iowe, Illinoisa, Indiane i Ohija, rekao je meteorolog Andrew Orrison iz državnog centra za prognozu vremena.

Najmanje je pet osoba poginulo je u saobraćajnim nesrećama zbog loših vremenskih uvjeta na cestama u Missouriju i Kanzasu, prema policijskim izvorima u ova dvije savezne države.

– Mislim da se sasvim pouzdano može reći kako je u ovom trenutku stanje na svim cestama u Kansasu loše – objavio je glasnogovornik tamošnje saobraćajne policije na Twitteru u subotu.

Deseci letova su otkazani u međunarodnoj zračnoj luci St. Louis Lambert.

Snijeg se predviđa i za Apalačko gorje i za područje od New Yorka preko Washingtona do Virginije u subotu navečer i nedjelju po lokalnom vremenu, prenosi Al Jazeera Balkans.

Komentari

Autor: Fena

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.