AMERIČKI IZBORI

Pogledajte kako je Fox naprasno prekinuo prenos presice Trumpovog tima

pressss

“Želim se uvjeriti imaju li možda nekih dokaza za takve tvrdnje. Ovo je eksplozivna optužba, tvrde da druga strana namješta i vara. Ako iznese dokaz, vratit ćemo prenos”

Fox News, američka televizija koja je do neki dan svesrdno podržavala Donalda Trumpa, jučer je naprasno prekinula prenos press-konferencije Trumpove glasnogovornice.

Kayleigh McEnany jučer je održala press-konferenciju u dvostrukom svojstvu – glasnogovornice Bijele kuće, ali i Trumpove kampanje. Iako su sve relevantne američke TV kuće (uključujući Fox News), baš kao i agencija Associated Press, objavili kako je na predsjedničkim izborima pobijedio demokratski kandidat Joe Biden, Trump i dalje ne priznaje poraz te najavljuje pravnu bitku.

“Postoji samo jedna stranka u Americi koja pokušava držati promatrače izvan prostorija u kojima se broje glasovi. Ta stranka je Demokratska stranka. Takva pozicija se ne zauzima kad želite poštene izbore. Ne protivite se istrazi glasanja kad želite poštene izbore. Ne protivite se našim naporima da izbori budu transparentni kad želite poštene izbore. Takve pozicije zauzimate kad želite prevaru i kad pozdravljate ilegalno glasanje”, rekla je McEnany na press-konferenciji.

Pogledajte snimku:

U tom trenutku Foxov voditelj Neil Cavuto naprasno se ubacio u prenos uz riječi: “Mislim da ovdje moramo biti vrlo jasni. Ona optužuje drugu stranu da žele prevaru i pozdravljaju ilegalno glasanje. Ako nema više detalja kojima bi poduprla te tvrdnje, ne mogu u dobroj vjeri nastaviti prikazivati ovo.”

“Želim se uvjeriti imaju li možda nekih dokaza za takve tvrdnje. Ovo je eksplozivna optužba, tvrde da druga strana namješta i vara. Ako iznese dokaz, vratit ćemo prenos”, dodao je.