Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pohotni svećenik napao usnulu manekenku tokom avionskog leta

twoways-1-2048×1152-20150825-155034-322

46-godišnji kalifornijski svećenik Marcelo de Jesumaria osuđen je na šest mjeseci zatvora i još šest mjeseci kućnog pritvora nakon što je u augustu 2014. u avionu napao usnulu manekenku.

Jesumaria je optužen da je sjeo na slobodno mjesto pored manekenke na letu iz Philadelphije u Los Angeles te ju je dodirivao dok je spavala.

Probudila se kada ju je počeo dodirivati po intimnim dijelovima, a zatim je pozvala osoblje aviona te je svećenik, tada u civilnoj odjeći, odmah uhapšen, prenosi NBC.

Biskupija u San Bernadinu ogradila se od Jesumarije ubrzo nakon incidenta, a napasnik se branio riječima da se žrtva “nije bunila”

Žrtva je na sudu rekla da joj je pohotni svećenik nanio trajnu duševnu štetu, dok je napasnik objasnio da se usnula žena “nije bunila”, što je on shvatio kao pristanak.

Biskupija u San Bernadinu ogradila se od Jesumarije ubrzo nakon incidenta, dok je njegov advokat rekao da kazna nije bila potrebna, budući da se podvrgnuo liječenju te da je svjestan posljedica svoga čina.

Kako prenosi NBC, prošle je godine značajno porastao broj napada tokom avionskih letova, a većina se događa dok putnici spavaju.