Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gdje odlaze starlete s mora kada završi ljeto?

268367_1956657442226_1416421986_31752484_6026734_n

Učestale akcije razbijanja lanaca prostitucije u Crnoj Gori i kraj turističke sezone preselit će elitne prostitutke u Beograd i njegove hotele.

Posljednji slučaj hapšenja Crnogorke Željke Rolović ponovo je pokazao koliko je elitna prostitucija prisutna u turističkim centrima Crnogorskog primorja.

Rolović je svom “osoblju” nalazila klijente u primorskim mjestima, ali i na jahtama i ostalim luksuznim plovilima usidrenim u Kotoru, Budvi, Porto Montenegru u Tivtu…

Prema fotografijama skupe odjeće, moćnih automobila i luksuznih destinacija, Rolovićeva je bila uspiješna u poslu kojim se bavila.

Jahte

Jahting prostitucija cvjeta tokom ljetnje sezone i posljednjih godina je, osim u Budvi, smještena i u Tivtu.

zeljka-rolovic-1440424421-725739

Hapšenje Željke Rolović

Za velike zabave koje bogati vlasnici jahti priređuju djevojke dobijaju od nekoliko desetina do preko 500 eura – po satu. Kao masku prostitutke iz Srbije koriste privremene poslove hostesa, go-go igračica, konobarica. Jahting prostitucija posebno je privlačna makroima jer se identitet klijenata i prostitutki na taj način najbolje štiti.

S druge strane, novac kojim raspolažu vlasnici luksuznih plovila često je kišobran koji ih štiti od krivičnog gonjenja.

Hoteli

Ipak, jahting prostitucija ima svoje godišnje cikluse, pa njena aktivnost već u septembru opada. Tada se elitna prostitucija seli u velike gradove, prije svega u Beograd, odnosno u luksuzne hotele u prijestonici Srbije.

Prema policijskim podacima, cijene za sat vremena druženja nešto su niže nego na jahtama, ali ipak dosežu i do 300 eura po satu.
Prostitutke su često, ali ne i isključivo, osobe poznate javnosti – manekenke, modeli, pjevačice. Novac i luksuz koji privremeno dobijaju prostitutkama ulazi pod kožu, a pod kožu im često ulazi i droga koja je uobičajeni pratilac prostitucije.

Makroi

Lanci elitne prostitucije funkcionišu u strogoj tajnosti, a za kontakt sa djevojkama neophodna je preporuka. Zbog toga je za ubiranje ozbiljnijeg prihoda uloga makroa u elitnoj prostituciji značajna.

Da bi prihode i rashode držali pod kontrolom, makroi moraju da budu pravi preduzetnici. Slučaj Šapčanina Mihajla M, koji je uhapšen krajem 2014. godine zbog posredovanja u prostituciji, otkriva mnogo o ovom poslu. Među klijentima koji su koristili usluge 20 njegovih djevojaka bili su direktori firmi, sportisti, stranci koji rade u Beogradu.