Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

U zagrljaju s teroristom

Pojavio se skandalozan snimak hrvatske predsjednice

kolinda

Kolinda Grabar-Kitarović prošle je godine iz prvog reda pratila promociju, a na snimku je možemo vidjeti kako se u jednom trenutku srdačno pozdravlja sa Bušićevom

Na društvenim mrežama se pojavio video s jedne prošlogodišnje promocije koji vjerovatno dosta govori o odnosu hrvatske predsjednice i osuđenice za terorizam Žilijen Bušić.

Kolinda Grabar-Kitarović prošle je godine iz prvog reda pratila promociju, a na snimku je možemo vidjeti kako se u jednom trenutku srdačno pozdravlja sa Bušićevom.

Žilijen Bušić je, inače, prije 42 godine učestvovala u otmici aviona sa 76 putnika, radi čega je u SAD-u osuđena na doživotni zatvor. Bušićeva je sa suprugom Zvonkom i trojicom prijatelja otela avion koji je iz New Yorka krenuo za Chicago. Iznad ne baš obližnjeg Londona iz aviona su bacali letke u kojima su tražili nezavisnost Hrvatske koja je tad bila dio federativne Jugoslavije, prenosi Telegram.hr.

Prijetnja bombom u avionu se pokazala lažnom, otmičari su sa sobom imali samo ekspres lonac, ali u ormariću na stanici u New Yorku su ostavili pravu bombu. Pokušaj njenog detoniranja završio je loše i ona je eksplodirala ubivši policajca.

Zvonko i Žilijen su osuđeni na doživotni zatvor, sa mogućnošću pomilovanja nakon deset godina.

Žilijen je pomilovana 1989. godine, a njen muž Zvonko, koji je takođe pušten, počinio je samoubistvo 2013. godine u Hrvatskoj.