Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

neuspješan pokušaj

Pokušali opljačkati banku u Zagrebu, ali nisu računali na policajca u civilu

zagreb – pljacka

Jedan od pljačkaša uspijeva pobjeći dok drugoga policajac hvata, te se počinju hrvati. Prilikom hrvanja jedan od pištolja (ili policajčev ili pljačkašev) je opalio te je pljačkaš ranjen u području ramena

Nakon što su dvojica maskiranih pljačkaša naoružanih pištoljima onesvijestili zaštitara koji je stajao ispred poslovnice PBZ-a u sklopu Super Konzuma na Črnomercu u Zagrebu, policajac u civilu koji se slučajno zatekao u banci bez razmišljanja je jurnuo na njih kao furija vičući “policija”. Zaštitara koji je imao ruku na pištolju razbojnici su zatekli svojom agresivnošću te ga brutalno udarili po glavi, nakon čega je ostao ležati u nesvijesti, piše Jutarnji list.

Iz snimki nadzornih kamera vidljivo je da policajac, premda je u trku izvukao pištolj, oružje ne upotrebljava u zatvorenome prostoru već pljačkaše pokušava zaustaviti samo rukama i nogama.

Također, vidljivo je da je riječ o vrlo korpulentnom policajcu u odličnoj fizičkoj kondiciji. Nakon što je između njega i jednoga od razbojnika uslijedilo šaketanje, policajac ge lijevim high-kickom pokušava pogoditi u glavu, međutim pljačkaš tijelom ublažava udarac koji ga ne uspijeva srušiti, već nastavljaju trčati prema zapadnom izlazu iz Super Konzuma, a policajac trči za njima. Svi u rukama drže pištolje.

Epilog je uslijedio na zapadnom parkiralištu ispred centra kada policajac trčeći za njima puca u zrak, no niti to ih ne zaustavlja u njihove trku prema biciklima koje su parkirali na sjevernome djelu zapadnoga parkirališta, odmah kod ruba parkirališta i šumice.

Jedan od pljačkaša uspijeva pobjeći dok drugoga policajac hvata, te se počinju hrvati. Prilikom hrvanja jedan od pištolja (ili policajčev ili pljačkašev) je opalio te je pljačkaš ranjen u području ramena. Policajcu pomoć pružaju građani te zajedno savladavaju vrlo žilavoga odnosno snažnoga pljačkaša koji se usprkos činjenici da mu na leđima kleče trojica muškaraca odbija predati.

Međutim, policajac mu uspijeva staviti lisice. Kako smo doznali, pljačkaša je metak samo lakše okrznuo, te je nakon saniranja ozlijede odveden u prostorije kriminalističke policije na ispitivanje.

Pljačkaš je usprkos odbijanju bilo kakvoga razgovora s istražiteljima identificiran, te je utvrđeno da se radi o osobi koja je od ranije poznata radi djela s elementima nasilja. Za njegovim kompanjonom još uvijek se traga.