Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slovenija

Pokušao preći granicu u ukradenom Porscheu bez ličnih dokumenata

ukradeni Porsche – pu novo mesto (1)

Uz pomoć kolega iz hrvatske policije ubrzo su otkrili identitet zadržanog muškarca

Na graničnom prijelazu Obrežje-Bregana, između Slovenije i Hrvatske, slovenska je policija zaustavila 30-godišnjeg državljanina Hrvatske koji je vozio automobil Porsche Panamera sa švicarskim registarskim tablicama, javljaju slovenski mediji.

Policajci su se prilično začudili kada su shvatili da mladić nije imao nikakvih ličnih dokumenata, niti ikakvu pripadajuću dokumentaciju za Porsche koji je vozio.

Uz pomoć kolega iz hrvatske policije ubrzo su otkrili identitet zadržanog muškarca, ali i pravi razlog zbog kojeg je pokušao prijeći granicu bez ličnih dokumenata – naime, dotični ima zabranu ulasku na područje Schengenske zone (Slovenija je njen dio, Hrvatska još uvijek nije op.a.). Drugi razlog je bio taj da je Porsche Panamera koji je vozio zapravo ukraden, te je švicarska policija već raspisala potragu za tim vozilom.

Nakon što su utvrdili ove činjenice, slovenski su policajci automobil zaplijenili, a 30-godišnjaka priveli pred istražnog suca.

No, prije nego je završio u pritvoru, ovaj mladić je uspio oštetiti inventar u policijskoj postaji Brežice, što mu je “zaradilo” još jednu kaznenu prijavu, priopćili su iz PU Novo Mesto.