Globus

Slučaj u Srbiji

Policajac i njegov prijatelj pretukli dvojicu maloljetnika

28/01/2019

Bacili su ih na tlo, udarali rukama i nogama, a zatim je jedan od njih dohvatio letvu i počeo mlatiti jednog od dječaka

Mediji u Srbiji objavili su snimak na kojoj policajac i njegov prijatelj tuku dva maloljetnika u gradu Vranje na jugu Srbije.

Blicu je potvrđeno da je jedan od napadača pripadnik srpske Žandarmerije. Video je snimljen 13. januara u dvorištu vranjske gimnazije Bora Stanković.

Na njemu se vidi kako policajac Davor Aleksić i njegov prijatelj Miloš Stojmenović tuku maloljetne dječake. Bacili su ih na tlo, udarali rukama i nogama, a zatim je jedan od njih dohvatio letvu i počeo mlatiti jednog od dječaka. Nakon premlaćivanja ostavili su maloljetnike da leže u snijegu i zaputili se prema automobilu.

Navodno su dječaci prije toga demolirali kafić Gajba u vlasništvu Aleksića i Stojmenovića. Trgali su i bacali inventar, prijetili noževima. Radnici su pozvali šefove u pomoć, a maloljetnici su pobjegli u gimnazijsko dvorište. Tu su ih, piše Blic, vlasnici lokala pretukli. Sve su snimile nadzorne kamere škole.

“Policija je nakon uvida u videozapis sa sigurnosnih kamera koje su instalirane u školi ustanovila da su Davor Aleksić iz Vranja, inače pripadnik Žandarmerije, i Miša Stojmenović iz Vranja fizički napali oštećene, maloljetne V. V. i S. D, tako što su ih udarali rukama i nogama, a osim toga, Stojmenović je drvenom letvom udario oštećenog S. D.”, saopćili su iz srpskog Tužiteljstva.

Osumnjičene terete za nanošenje lakših tjelesnih povreda.

“Policija je oko 23.30 sati obavijestila dežurnog zamjenika da je Miša Stojmenović u bijegu, a Davor Aleksić na odjelu psihijatrije zbog stresa”, navodi se još u saopćenju.

Tužiteljstvo će za osumnjičene zatražiti pritvor kako ne bi utjecali na svjedoke.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.