Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policajac iz Aleksinca danima silovao majku dvoje djece u automobilu i stanu

587549eb-cbc8-4829-aabe-149f0a0a0a80-srbija-policija-700×402 copy

Policajac iz Aleksinca Zoran C. (44), optužen da je pet dana držao zatočenu i silovao Z.R. (46) iz Prćilovice sa kojom je bio u ljubavnoj vezi, negirao je krivicu na jučerašnjem početku suđenja u Višem sudu u Nišu, saznaje “Blic“.

On je u potpunosti odbacio sve navode optužnice kojom mu se na teret stavlja da se na svakojake načine seksualno iživljavao nad Z.R. u svom automobilu i stanu, uporno tvrdeći da se ništa nije desilo između njih dvoje.

Optužnicom se pak tereti da je od 26. do 30. oktobra 2016. godine u Aleksincu protivpravno oduzeo slobodu kretanja pomenutoj, a zatim je više puta prinudio “na obljubu i sa obljubom izjednačen čin”. Sve je počelo pozivom Z.R. da njegovim autom “Citroen C5” odu do Žitkovca da kupe nešto za jelo. Iz svog stana je donio dva ćebeta i vodu, a potom je odvezao oštećenu do Bobovišta…

Kada su stigli ispod autoputa, blizu divlje deponije i stočne pijace, okrivljeni je oštećenu u vozilu krenuo da dodiruje, a zatim joj pocijepao grudnjak i prinudio je na obljubu i to na oralni i analni odnos dok je oštećena vrištala i tražila od njega da prestane, zbog čega je sebe od očaja ugrizla za ruku.

Zatim je prinudnu obljubu ponavljao više puta upućujući oštećenoj prijetnje: “Ti možeš da ideš, ali ću te ja ubiti na mjestu” te je za svo vrijeme oštećenu puštao iz vozila jedino zbog vršenja nužde.

Zatim je nastavljao sa prinudnom obljubom dok ga je oštećena molila da je pusti da ide kući što on nije dozvolio optužijući je da ima drugog muškarca, navodi se u optužnici Višeg javnog tužilaštva.

Oko dva sata iza ponoći 28. oktobra Z.R. je odvezao ispred svog stana u Aleksincu gdje je nastavio da je tjera na oralni seks, a popodne je nastavio sa seksualnim iživljavanjem u svom stanu.

Oštećena nije smjela da pruža otpor znajući da je okrivljeni policajac i da ima pištolj, već ga je molila da ga pusti da ide kući gdje joj je bilo dvoje maloljetne djece.

Tek joj je 30. oktobra oko 6:30 sati dozvolio da izađe iz njegovog stana i to tako što je šutirao nogama i udarao pesnicama po bubrezima zbog čega je jaukala moleći ga da prestane, stoji u optužnici. Na kraju je uhvatio za odjeću na leđima i izbacio iz stana riječima “Marš napolje”, nakon čega je Z.R. otišla svojoj kući.

Kada su okrivljenog Zorana C, jučer privodili u sudnicu, Z.R. se umalo nije srušila u hodniku. Ona je plakala, a kada je okrivljeni naišao, koljena su joj počela da klecaju vjerovatno od straha.

Zoran je optužen za krivično djelo silovanje u sticaju sa protivpravnim lišenjem slobode. Također, tereti se i za nezakonito posjedovanje 154 metka koji su nađeni u njegovom stanu poslije hapšenja.