Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policajac na prvu godišnjicu braka pucao sebi u glavu

Marko Muruzović

Policajac Marko Muruzović (28), koji je nakon proslave prve godine braka pucao sebi u glavu, preminuo je prekjuče u kragujevačkom Kliničkom centru.

Muruzović je digao ruku na sebe prošlog utorka, a šta je navelo mladića da izvrši samoubistvo potpuno je nepoznato čak i njegovim najbližima.

– On se oženio 30. avgusta prošle godine i na isti dan je u stan koji je sa suprugom iznajmio u naselju Palilule pozvao najuži krug prijatelja i kumove da to svečano obilježe. Kada su gosti otišli, ostao je sam sa ženom. Znamo za sada to da je u jednom momentu, oko tri sata ujutru, uzeo službeni pištolj, otišao u drugu sobu i ispalio sebi hitac u slijepoočnicu – kaže jedan od njegovih kolega.

Iako su se ljekari Kliničkog centra cijelih pet dana borili da mu spasu život, on je u nedjelju podlegao zadobijenim teškim povredama glave i preminuo.

Kako kažu njegovi najbolji prijatelji, ništa nije moglo da nagovijesti da će Marko, koji je nakon završene srednje škole MUP odmah počeo da radi u policiji, prvo u Kragujevcu, a zatim u Kniću, dići ruku na sebe, piše Blic.

Tragično nastradali Marko Muruzović je iza sebe ostavio suprugu Miru, koja je profesor.

Od porodice ima oca i majku, koji žive u selu Pretoke, i sestru, koja je udata i ima djecu. Svoju djecu nije imao.

– Šta ga je nateralo da puca sebi u glavu, ostalo je tajna koju je sa sobom poneo u grob. Nije imao dugove, nije se kockao, nije imao kredit… Finansijski je bio stabilan, nije imao ni dozvoljeni minus u banci. Radio je u prvo vrijeme, nakon završene škole, u Kragujevcu, a onda je premješten u policijsku stanicu Knić, na lični zahtjev, zato što je htio da bude bliže roditeljima – pričaju policajci.

Kako kažu, kada se oženio, iznajmio je stan gde je živio sa suprugom.

– Roditelji su mu pomagali, imao je sa sela i hrane i svega. On je bio mlad i zdrav čovjek, dobar kolega, nikada nije bio na ratištima ili kriznim područjima – kažu policajci.

Danas sahrana

Muruzović će danas biti sahranjen na groblju u selu Pretoke kod Knića u prisustvu porodice, prijatelja i kolega. On je inače bio član Nezavisnog sindikata policije (NSP), čiji je bio predstavnik za Knić.