Playboyevoj zečici iz Han Pijeska gubi se svaki trag, Interpol raspisao potjernicu

slobodanka-tosic1

Slobodanka Tošić, bivša Miss fotogeničnosti BiH koja se svojevremeno našla i na naslovnici „Playboya“, pobjegla je iz BiH!

Playboyevoj zečici iz Han Pijeska gubi se svaki trag nedugo nakon što je potvrđena presuda kojom je od strane Suda BiH osuđena na dvoipogodišnju robiju zbog zbog pripadnosti zločinačkoj organizaciji Darka Eleza i učešća u pokušaju ubistva Đorđa Ždrale 2006. godine.

Interpol je za Tošićevom raspisao crvenu potjernicu po nalogu Suda BiH. Traži se zbog izdržavanja zatvorske kazne i zbog saučesništva u pokušaju ubistva.

Zbog “dobrog vladanja”: Mafijaški bos iz Istočnog Sarajeva uskoro na slobodi?!

Inače, bivša misica je uhapšena u Hrvatskoj u julu 2015. godine i izručena našoj zemlji jer se nije odazivala na pozive Suda BiH. Neko vrijeme je provela u pritvoru da bi u avgustu prošle godine bila puštena na slobodu, kada su joj određene mjere zabrane. Prvostepena presuda joj je izrečena u martu ove godine, a tada je i dalje tvrdila da je nevina, te se žalila na ograničenje kretanja.

ttt12

 

Prema navodima optužnice, Tošićevoj je na teret stavljeno da je Đorđa Ždralu (izdržava 20-godišnju zatvorsku kaznu u KPZ-u Foča zbog ubistva Ljubiše Savića Mauzera) koji je bio zaljubljen u nju, namamila u naselje Vranješ u Lukavici, gdje je pokušana njegova likvidacija. Kako je navedeno u optužnici, Slobodanka je Ždrali kazala da je odveze u naselje Vranješ jer je trebala posuditi skriptu od kolegice s fakulteta.

tosic slobdanka

Ždrale je tada vozio luksuzni Audi, vlasništvo Borisa Govedarice (likvidiran 2007. ispred “Toma” u Lukavici), te je njime Slobodanku doveo do kuće gdje su živjele njene kolegice.

Kada je izašla iz vozila i krenula ka kući, iz mraka su Ždralu rafalima iz automatskih pušaka zasula dvojica počinilaca, ali je on, samo pukom srećom, uspio izbjeći smrt. Zadobio je lakše povrede te je pobjegao u kafić “Sport”, čiji je vlasnik njegov prijatelj Zoran Golub zvani Čarlama (izrešetan u svom kafiću 2008.).

Prvostepena presuda Tošićevoj potvrđena je polovinom jula, a ona nije dugo čekala te je pobjegla prije upućivanja na izdržavanje kazne.

Elez na suđenju bivšoj misici: Slobodanka nema veze sa pokušajem ubistva

Inače, Slobodanka Tošić bila je jedna od optuženih u predmetu „Lutka“, ali je postupak u odnosu na nju razdvojen.

“Čuvam ovce po Han Pijesku”

U jednoj od posljednjih izjava koje je Tošić dala novinarima, prilikom izricanja prvostepene presude, i dalje je tvrdila da je nevina.

– Nuđeno mi je da budem svjedok. Nisam pristala jer ne znam ništa o tome. Kretanje mi je ograničeno na Sarajevsko-romanijsku regiju, kao da sam neki zločinac. Čuvam krave i ovce po Han-Pijesku – kroz plač je tada kazala Tošićeva.