Globus

detalji zločina u kosovu

Policajka išla od sobe do sobe i ubijala svoje najbližnje, prethodno je pištolj ukrala!?

19/02/2020

Naširoko se pisalo i o njenim navodnim psihičkim problemima. Navodno, dijagnostifikovani su joj poremećaji zbog kojih je ljekar savjetovao da joj se službeno oružje oduzme, što je i učinjeno

Kosovska policajja Valdete Blaca (45), koja je juče brutalno ubila članove svoje porodice, pa presudila i sebi, prije krvoprolića ukrala je službeni pištolj, koji joj je bio oduzet zbog psihičkih problema, prenose regionalni mediji na albanskom jeziku.

Naširoko se pisalo i o njenim navodnim psihičkim problemima. Navodno, dijagnostifikovani su joj poremećaji zbog kojih je ljekar savjetovao da joj se službeno oružje oduzme, što je i učinjeno.

Međutim, prvi rezultati istrage ukazali su na to da je zločin izvršen službenim oružjem.

Time su demantovane priče da je, navodno, stariji brat najprije ubio svoje roditelje i mlađeg brata, a da je njemu presudila Valdete, koja je poslije ubila i sebe. Istraga je od početka ukazala na to da su svi ubijeni iz istog pištolja.

Prema pisanju medija, Valdete je išla od sobe do sobe i ubijala svoje najbliže, a sebi je presudila u hodniku kuće.

Tijela petočlane porodice su na prištinskom Institutu za sudsku medicinu, a čekaju se prvi rezultati obdukcije.

Preduzete su i mjere u policiji – suspendovani su komandant policijske stanice u Gnjilanu Alban Ramuši, zamjenik, Naser Rahmani, šef operacija Nijazi Kolgeči i zvaničnik civilnog sektora.

Valjdete je na svom Facebook profilu, inače, objavljivala isključivo svoje slike.

Ubistvo se desilo u predgrađu Gnjilana, u porodičnoj kući Blaca. Komšije kažu da je porodica izgledala složno, ali je bilo neobično što ni ona, ni njena braća, nisu bili vjenčani.

Poznat razlog zbog čega je policajka pobila svoju porodicu, pa i sebe!?

 

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.