Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

sjedinjene države

Policija objavila snimak napada u kojem je bankar ubio pet osoba

bankar

Iz policije je saopšteno da je napadač bio naoružan puškom i da je uživo prenosio napad

Radnik banke koji je otvorio vatru na svom radnom mjestu u Louisvillea, u američkoj saveznoj državi Kentucky, u napadu je koristio pušku koju je legalno kupio nedelju ranije, a meta su mu bile kolege, saopšteno je iz policije koja je objavila i snimak napada.

U napadu u zgradi banke u centru Louisvillea ubijeno je pet osoba, a osmoro ranjeno. Napadač je ubijen u obračunu sa policijom.

Objavljen je i snimak napada sa policijskih kamera. Na njemuse vide haotične scene i kako napadač puca na dvojicu policajaca koji pokušavaju da zaustave napad.

“Jedan od policajaca je pogođen u glavu”, prenosi AP.

Policija je objavila da je napadač kupio poluautomatsku pušku 4. aprila u lokalnoj radnji.

Na jednom snimku vidi se napadač sa puškom, okružen slomljenim staklom. Iz policije je saopšteno da je, nakon što je već pucao na ljude u banci, napravio zasjedu da bi napao policajce koji su pristizali u banku.

Policija Louisvillea identifikovala je napadača kao 23-godišnjeg Connora Sturgeona, koji je od prošle godine zaposlen u banci, gdje je prethodno bio pripravnik u tri navrata. Motiv ovog masovnog ubistva nije poznat.

Policajci su stigli na mjesto događaja oko 8.30 po lokalnom vremenu. Samo nekoliko minuta pošto su dobili poziv iz banke Old National Bank u centru grada.

Iz policije je saopšteno da je napadač bio naoružan puškom i da je uživo prenosio napad.