Hrvatska

Policija objavila video zapljene pola tone kokaina u Pločama

zapljena droge (1)

Zaplijenjeni kokain je vrlo visoke čistoće, pronađen je u kontejneru u kojem se prevozilo voće

Policijski službenici Policijske uprave dubrovačko-neretvanske u saradnji sa djelatnicima Carinske uprave u luci Ploče, u Hrvatskoj, zaplijenili su više od pola tone kokaina, javlja Anadolu Agency (AA).

Službenici su 30. marta ove godine u luci Ploče zaplijenili 574.869 kilograma kokaina, nakon što je prethodno morem stigao iz Južne Amerike.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska u saradnji s Policijskim nacionalnim uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (Ravnateljstvo policije) te u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, nakon uspješno odrađenih akcija u prethodnim mjesecima, nastavili su s intenzivnim postupanjem u području suzbijanja kriminaliteta zlouporabe droga.

Od početka ove godine ovo je već treći slučaj razbijanja lanca krijumčarenja kokaina koji morem pristiže u Republiku Hrvatsku nakon čega se dalje kopnenim putem distribuira u susjedne zemlje.

Luka Ploče je pod posebnom opservacijom policijskih i carinskih službenika nakon što je u januaru i martu ove godine Policijska uprava dubrovačko-neretvanska razbila dva lanca krijumčarenja kokaina koji je na isti način pristigao u Republiku Hrvatsku iz zemalja Južne Amerike te se trebao dalje distribuirati kopnenim putem u susjedne zemlje, navodi se u saopćenju Ministarstva unutrašnjih poslova Hrvatske.

Rečeno je kako je zaplijenjeni kokain vrlo visoke čistoće te je pronađen u kontejneru u kojem se prevozilo voće.

Policija je objavila i video zapljene pola tone kokaina u Pločama: