Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Novi zeland

Policija pronašla tijelo ubijene britanske studentice

ubistvo

Tijelo je pronađeno u šumi oko 10 metara od puta u Waitakere Rangesu u blizini Aucklanda

Policija Novog Zelanda u nedjelju je pronašla tijelo za koje vjeruju da pripada nestaloj 22-godišnjoj studentici iz Velike Britanije Grace Millane, prenosi Anadolu Agency.

Tijelo je pronađeno u šumi oko 10 metara od puta u Waitakere Rangesu u blizini Aucklanda.

Turistkinja se vodila kao nestala od 1. decembra, a nije se javila na pozive porodice 2. decembra, kad su joj željeli čestitati rođendan.

Policija je u subotu privela 26-godišnjaka koji je posljednji put viđen s Millane, kojem je nakon ispitivanja određen pritvor pod sumnjom da se dovodi u vezu s njenim ubistvom. On će dati iskaz pred sudom u ponedjeljak.

Millane se nalazila na jednogodišnjem putovanju koje je počela u Peruu. Doputovala je u Novi Zelan prošlog mjeseca, a posljednji put je viđena kako se prijavljuje u hotelu u centralnom Aucklandu 1. decembra u društvu muškarca koji je kasnije priveden u vezi s njenim nestankom.

Inspektor Scott Beard je izjavio kako policija vjeruje da je tijelo britanske turistkinje dovezeno u Waitakare Rangers u iznajmljenom automobilu koji je kasnije ostavljen u gradu Taupo.

Inspektor je kazao kako je tijelo pronađeno na osnovu provedene istrage i da preostaje još da se obavi formalna identifikacija.