Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Policija saslušala napadača iz Graza: Alen Rizvanović u odgovorima bio “dvosmislen”

22/06/2015

Napadač Alen Rizvanović koji je ubio tri i ozlijedio 34 osobe zabivši se u subotu sa svojim džipom u prolaznike u centru Graza saslušan je u nedjelju poslijepodne, saopćilo je tužilaštvo.

Dvadesetšestogodišnji čovjek, koji pokazuje simptome “psihoze” i koji ranije nije bio u stanju da bude saslušan, bio je “dvosmislen” u svojim odgovorima istražiteljima.

Pritvoren je u toku večeri i u ponedjeljak će biti izveden pred suca, precizirao je glasnogovornik tužilaštva u Grazu Cristian Kroschl.

Osoba je optužena da se namjerno zabila u nekoliko desetaka prolaznika u pješačkoj zoni u centru grada u subotu oko podne, prije nego što se predala policiji.

Tri osobe, među kojim jedno 4-godišnje dijete, izgubili su život na licu mjesta a tri ozlijeđene osobe su još u “kritičnom” stanju, koje je u nedjelju navečer ocijenjeno “stabilnim”.

Policija je odmah odbacila mogućnost terorističkog čina i saopćila da je ovaj čin izvela “mentalno poremećena” osoba.

Ministrica unutarnjih poslova Johanna Mikl-Leitner stigla je na lice mjesta u nedjelju i položila tri bijele ruže na mjestu tragedije.

– Ranu će biti teško zaliječiti, trebat će vremena – izjavila je ona.

Prema prvim elementima istrage, napadač je bio otac dvoje djece i po zanimanju profesionalni vozač. Bio je poznat kao nasilan čovjek zbog čega je krajem maja udaljen iz porodičnog doma.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.