Policija traga za muškarcem u bijeloj jakni, bombe su bile napunjene ekserima

napadac ekser brisel

Nekoliko medija izvijestilo je kako specijalne snage te antiteroristička policija trenutno provode racije u briselskom predgrađu Schaerbeek.

Belgijska policija također je raspisala tjeralicu za čovjekom snimljenim nadzornom kamerom iznad pulta za predavanje prtljage. Sumnjiče ga da je povezan s krvavim terorističkim napadom u kojem je poginulo najmanje 34 ljudi.

osumnjiceni_belgija_policija

Belgijska policija izdala tjeralicu za čovjekom prikazanim na fotografiji s nadzorne kamere, koji je u društvu s dvojicom muškaraca snimljen na pultu za predaju prtljage.

Novinar koji radi za radio stanicu VRT izvijestio je kako policija trenutno traga za dva osumnjičenika. Fotografiju jednog od njih, obučenog u bijelo, već je objavila belgijska policija. Drugi muškarac, koji je pobjegao s mjesta napada na stanici Maelbeek, također je osumnjičen te za njim traga policija, prenosi Guardian.

Policija na granici Belgije i Holandije detaljno provjerava svakog ko napušta zemlju. Stvorila se kolona duga barem deset kilometara, dok traje policijska provjera.

32763EAB00000578-3504058-The_three_inch_bolt_is_seen_just_inches_from_the_heart_of_the_pa-m-14_1458668443006

Mediji u Belgiji objavili su fotografije rendgenskih snimaka ranjenih u napadu na kojem se vide ekseri koji su im se zarili u tijelo.

To potvrđuje ranije navode da su bombe bile ručne izrade, a isražitelji će ih istražiti kako bi provjerili imaju li zajedničkih karakteristika s onima koji su korišteni tokom pariškog masakra.