Globus

Policija u Srbiji traga za Nebojšom Rojkom, osumnjičenim za ubistvo pjevačice

08/04/2016

Jake snage policije jučer su ušle u dvorište porodice Rojko u naselju Crvenka, koje se nalazi samo nekoliko stotina metara od mjesta ubistva pjevačice Jelene Marjanović Krsmanović. Oni su na saslušanje odveli Igora, a tragaju za mlađim bratom Nebojšom Rojkom, zvanim Vihor, piše Kurir.

– Oko podneva je u dvorište upalo mnogo policajaca. Odmah su pitali za Igora i rekli da mora da pođe sa njima. Nisu nikom ništa objašnjavali. Prevrnuli su sve što su mogli, kuću, tavan, šupu… Tražili su ne znam ni sam šta, a onda, zajedno sa još usnulim Igorom, otišli. Mlađi, Vihor, nestao je i ne znamo gdje je, izjavio je za Večernje novosti Franc Rojko iz Crvenke, u čiju je kuću jučer, sat i po prije nego što je Jelena Marjanović sahranjena na groblju Zbeg, došla policija i, nakon pretresa, iz nje odvela njegovog starijeg sina Igora Rojka na ispitivanje, kako bi bio saslušan u vezi sa ubistvom pjevačice. On je u policijsku stanicu odveden u svojstvu građanina i zasada nije osumnjičen.

nebojsa rojko

Nebojša Rojko

Policija, međutim, intenzivno traga za Igorovim mlađim bratom Nebojšom, poznatijim pod nadimkom Vihor, koji je u bjekstvu. Kako se nezvanično saznaje, istražni organi u kući Rojkovih tražili su oružje kojim je počinjen zločin, ali i još neke tragove.

Inače, braća Rojko odavno su poznati policiji, zbog raznih krivičnih djela, prije svega krađa i razbojništava, zbog čega su bili i u zatvoru. Franc Rojko kaže da ga nije iznenadio dolazak policije.

– Oba moja sina imali su probleme sa zakonom i policija je zato i ranije dolazila u našu kuću. Mi slabo i komuniciramo. Njih dvojica su umjeli sve da nas maltretiraju. Sada pričaju samo sa majkom, a od mene traže pare – kaže Franc.

Nesretni otac kaže da sinove nije vaspitavao da budu problematični, ali… – Cijelog života sam pošteno radio, i dan i noć. Bio sam vozač u GSP i sad sam u penziji, koja nije mala. Supruga još radi. Dakle, nas dvoje imamo više nego solidne prihode da možemo lijepo da živimo. Ali, imamo dvojicu sinova, koji nigdje ne rade. Zato su i otišli u kriminal, pa i u probleme sa drogom – priča otac.

Ipak, Franc Rojko naglašava da ne vjeruje da je bilo koji od njegovih sinova ubio pjevačicu ili bio saučesnik u monstruoznom događaju:

– Oni su moji sinovi i tačno je da su problematični. To zna i cijeli komšiluk. Ipak, ne vjerujem da je ijedan od mojih sinova nekog mogao da ubije. Pa, kad bih znao da je tako, svojim rukama bih ga zadavio! Inače, policija i nadležni istražni organi i dalje intenzivno rade na rasvetljavanju ubistva pjevačice Jelene Marjanović, čije je beživotno tijelo pronađeno za vikend na dolmi u Borči, nepunih 200 metara od kuće porodice Rojko. I jučer su, na mjestu gdje je njeno tijelo nađeno, policijski inspektori i forenzičari pregledali iznova mjesto ubistva i tragali za mogućim novim dokazima.

Jelena Marjanović sahranjena je jučer na groblju Zbeg.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.