Globus

SAD

Policija u Washingtonu ubila mladog Afroamerikanca

03/09/2020

Žrtva je "mladi Afroamerikanac", rekao je za medije Trayon White, gradski vijećnik, pozivajući na objavu snimki policijskih kamera

Washingtonska policija je u srijedu ustrijelila Afroamerikanca u trenutku dok se zemljom širi val protesta protiv rasizma i policijskog nasilja.

Vlasti su objavile da su policajci nešto poslije 16.00 sati (22.00 sata po srednjoeuropskom vremenu) bili na jugoistoku grada gdje su se raspitivali o “naoružanom muškarcu u automobilu”.

“Kada su se približili vozilu, neki su uspjeli pobjeći a policajac je zapucao” i ubio jednu osobu, rekao je načelnik policije u američkoj prijestolnici Peter Newsham na tiskovnoj konferenciji.

“Mislimo da je ta osoba imala oružje u tom trenutku”, dodao je rekavši da su na mjestu događaja pronađena dva komada oružja.

Žrtva je “mladi Afroamerikanac”, rekao je za medije Trayon White, gradski vijećnik, pozivajući na objavu snimki policijskih kamera.

“Neće se izvući samo tako, ne dopustite medijima da prešute taj slučaj”, istaknuo je mjesni ogranak pokreta Crni životi vrijede, pozivajući da se na tom mjestu održi protest.

Slučaj se dogodio nakon višemjesečnih protesta protiv policijskog nasilja diljem SAD-a i samo dva dana pošto je losangeleska policija ustrijelila crnca na biciklu.

U srijedu je porodica Daniela Prudea, crnca koji je u martu, gol i u lisičinama, umro od gušenja u rukama newyorške policije, tražila da se krivce privede pravdi.

Komentari

Autor: N1

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.