Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Policija ubila jednog aktera spektakularnog bijega iz njujorškog zatvora

27/06/2015

Prije tri sedmice dvojica zatvorenika izvela su filmski bijeg iz državnog zatvora u New Yorku. Jednog od njih policija je jučer ustrijelila u šumi, dok je drugi još u bijegu.

Richard Matt (49) upucan je u šumi blizu grada Malonea, otprilike 50 kilometara udaljen od zatvora iz kojeg je pobjegao s kolegom Davidom Sweatom, piše BBC. Prije bijega, Matt je služio kaznu od 25 godina zato što je usmrtio i raskomadao svojeg bivšeg šefa. Sweat je služio doživotnu kaznu zbog ubistva zamjenika šerifa.

bjegunci

Jučer im je policija ušla u trag nakon dojave o napadu na kamper. Matta su nedugo zatim locirali u šumi, naoružanog sačmaricom. Osuđeni ubica oružje je odbio predati, nakon čega su ga policajci ustrijelili.

Drugi je bjegunac na slobodi, a policija će se sada fokusirati na to da uhvati i njega. Smatraju ga izuzetno opasnim i naoružanim, pa za njim traga hiljadu policajaca uz pomoć nekoliko helikoptera.

Podsjećamo, dvojica osuđenih ubica pobjegli su iz zatvora Dannemori u New Yorku 6. juna. Provukli su se kroz kanalizaciju, nakon što su se u nju probili opremom za bušenje. Nakon izvjesnog vremena utvrđeno je kako im je pomogla Joyce Mitchell, jedan od radnica u zatvoru. Tužitelji je optužuju da je bjeguncima omogućila pristup svim potrebnim alatima, no ona te optužbe odlučno odbacuje.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.