Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Policija ubila jednog aktera spektakularnog bijega iz njujorškog zatvora

bijeg iz zatvora

Prije tri sedmice dvojica zatvorenika izvela su filmski bijeg iz državnog zatvora u New Yorku. Jednog od njih policija je jučer ustrijelila u šumi, dok je drugi još u bijegu.

Richard Matt (49) upucan je u šumi blizu grada Malonea, otprilike 50 kilometara udaljen od zatvora iz kojeg je pobjegao s kolegom Davidom Sweatom, piše BBC. Prije bijega, Matt je služio kaznu od 25 godina zato što je usmrtio i raskomadao svojeg bivšeg šefa. Sweat je služio doživotnu kaznu zbog ubistva zamjenika šerifa.

bjegunci

Jučer im je policija ušla u trag nakon dojave o napadu na kamper. Matta su nedugo zatim locirali u šumi, naoružanog sačmaricom. Osuđeni ubica oružje je odbio predati, nakon čega su ga policajci ustrijelili.

Drugi je bjegunac na slobodi, a policija će se sada fokusirati na to da uhvati i njega. Smatraju ga izuzetno opasnim i naoružanim, pa za njim traga hiljadu policajaca uz pomoć nekoliko helikoptera.

Podsjećamo, dvojica osuđenih ubica pobjegli su iz zatvora Dannemori u New Yorku 6. juna. Provukli su se kroz kanalizaciju, nakon što su se u nju probili opremom za bušenje. Nakon izvjesnog vremena utvrđeno je kako im je pomogla Joyce Mitchell, jedan od radnica u zatvoru. Tužitelji je optužuju da je bjeguncima omogućila pristup svim potrebnim alatima, no ona te optužbe odlučno odbacuje.