Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

ivona milinović

Političarka koja je pozivala na vješanje Srba podržala Buntića koji je pretukao suprugu

Foto: Pixsell/Društvene mreže

Njena objava izazvala je lavinu negativnih komentara, a mnogi su je podsjetili i na niz slučajeva femicida u BiH i regiji pitajući je “jesu li i one lagale kada su prijavljivale nasilje pa ubijene”

Tužilaštvo ZHK uložilo je žalbu na odluku Suda u Ljubuškom da pusti na slobodu Denisa Buntića koji se tereti za premlaćivanje supruge Klare. Ovaj slučaj, nakon što je Klara objavila snimak u medijima, izazvao je burne reakcije u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj.

Međutim, pojavile su se i sramotne izjave kao i podršku nasilniku koju su dali pojedini političari.

Patera Ike Mandurić je u ponedjeljak komentirao ovaj slučaj i obraćajući se muškarcima, napisao, pa obrisao:

“…ako ste istrpjeli kojekakve histerije i cmizdrenja, ja vam se divim! Zaslužujete i vi svoje mjesto u medijima, objavama. Tu ste, među nama. Dečki, svaka vam čast”.

Tu je objavu izbrisao vrlo brzo, ali je za nju dobio podršku političarke Ivone Milinović, bivše HDZ-ove gradske vijećnice, poznate po svojim sramotnim izjavama. Milinović je inače izbačena iz HDZ-a zbog izjave kako Rijeci ne trebaju vrbe jer imaju 6 posto Srba.

Milinović je okrivila ženu i optužuje je da je slagala da je Denis Buntić napao. U dugom postu na Facebooku kritikovala je Klaru, komentirala njen izgled i objave te navela: “Zbog ovakvih žrtvama nasilja nerijetko niko ne vjeruje. (…) Ona je loša glumica.”

Njena objava izazvala je lavinu negativnih komentara, a mnogi su je podsjetili i na niz slučajeva femicida u BiH i regiji pitajući je “jesu li i one lagale kada su prijavljivale nasilje pa ubijene”.