srbija i kosovo

Vučić s ambasadorima Kvinte, selo Banjska i dalje pod blokadom

Beograd: Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se javnosti povodom situacije na Kosovu i Metohiji
Foto: A.H./ATAImages/PIXSELL

Tema sastanka bit će aktuelna situacija na Kosovu, nakon događaja u Banjskoj, kada je ubijen jedan kosovski policajac, a u okršaju je stradalo i četvoro Srba

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastat će se danas s ambasadorima zemalja Kvinte kao i sa šefom delegacije Europske unije u Srbiji.

Kako je saopćeno iz njegovog kabineta, Vučić će se s predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država, Velike Britanije, Francuske, Italije i Njemačke, kao i sa šefom delegacije Europske unije u Beogradu sastati u zgradi Generalnog sekretarijata predsjednika Republike.

Tema sastanka bit će aktuelna situacija na Kosovu, nakon događaja u Banjskoj, kada je ubijen jedan kosovski policajac, a u okršaju je stradalo i četvoro Srba.

Napetost je i dalje na Kosovu nakon sukoba Srba i pripadnika kosovske policije u nedjelju ujutru u Banjskoj. Selo je i dalje blokirano, a noć je protekla mirno. Policija i drugi istražni organi obavljaju istragu nakon oružanih sukoba pre dva dana, javlja Radiotelevizija Srbije.