Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Političari koji propagiraju moral uhvaćeni kako vode seks na plaži

seks maroko

Dvoje istaknutih marokanskih političara, čelnika tamošnjeg Pokreta za jedinstvo i reforme, uhvaćeni su prošle subote kako vode seks u automobilu na jednoj plaži.

Ali, nije riječ tek o običnom seks-skandalu u kakve se često znaju uvaljati političari diljem svijeta. Naime, 63-godišnji Moulay Omar Benhammad i 62-godišnja Fatima Nejjar koji su uhvaćeni “in flagranti” pripadnici su izrazito konzervativnog islamističkog pokreta koji zagovara moralnu i tjelesnu čistoću. Ista su stroga načela i sami ljubavnici-preljubnici do sada strastveno propovijedali, prenosi Net.hr.

The Independent piše kako su njih dvoje – on oženjen i otac sedmero djece, a ona udovica i majka šestoro – uhvaćeni u “nečistoj” radnji na plaži lučkog grada Mohammedia, sjeverno od Casablance.

Par je uhapšen i pritvoren, a potom pušten do suđenja uz optužnicu za preljub i korupciju.

Oboje su visokopozicionirani članovi pokreta koji je dio sve snažnije islamističke Stranke pravde i razvoja, osnovane po uzoru na istoimenu vladajuću partiju u Turskoj kojoj je na čelu Recep Tayyip Erdogan.

Čelnici te stranke osudili su “posrnuće” dvoje njihovih istaknutih članova rekavši da se radi o “krajnje ozbiljnoj grešci” te “kršenju načela pokreta, njegovog svjetonazora i vrijednosti za koje se zalaže”.

Benhammad je pred istražiteljima navodno rekao da s Najjar već živi u izvanbračnoj zajednici te da ga njegova zakonita žena ne namjerava tužiti zbog preljuba.

Inače, vanbračni seks u Maroku je zakonom zabranjen i kažnjava se zatvorom i do godinu dana.