Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Tomić: Očekujem jaču ligu, a mi „napadamo“ titulu prvakinja

zvjezdan tomic jedinstvo

Prošlogodišnje viceprvakinje i finalistkinje Kupa BiH, rukometašice Jedinstva iz Tuzle, pripremaju se već 12 dana za novu sezonu u Premijer ligi BiH.

Ambicije kluba osjetno su porasle nakon angažovanja šest novih igračica. To su: Dea Vuković i sestre Martina i Matea Šumelj iz Izviđača (Ljubuški), Sumeja Mujkić iz Krivaje (Zavidovići), Nejra Midžić iz Bihaća i Slađana Mitrović iz Požarevca.

Trener Jedinstva Zvjezdan Tomić kaže da u trenažnom procesu još nije Sumeja Mujkić koja uskoro očekuje operaciju koljena i najvjerovatnije će za popularne „Labudice“ debitovati u drugom dijelu sezone.

– Dnevno treniramo dva puta po dva sata, a nekad i duže. Ujutro radimo na stadionu Tušanj, a predvečer u dvorani Mejdan. Sve su igračice došle spremne, tako da za sada sve ide svojim tokom – rekao je Tomić za Fenu.

Iduće sedmice počinje finalno uigravanje ekipe. Prva kontrolna utakmica dogovorena je za 8. septembar u Tuzli protiv ekipe Loznice.

– Planirali smo odigrati 4-5 pripremnih utakmica. Naše ambicije u ovoj sezoni su porasle, tako da ćemo sigurno „napasti“ titulu prvakinja i Kup BiH. Nijedna igračica koja je nastupala u prošloj sezoni nije otišla iz Jedinstva, osim Sabine Zupčević, koja će najvjerovatnije okončati igračku karijeru – istakao je trener Jedinstva.

Prvenstvo u Premijer ligi BiH počinje 24. septembra, a Jedinstvo u prvom kolu dočekuje ekipu Izviđača.

Tomić prognozira da će novo prvenstvo biti mnogo jače od prošlogodišnjeg, jer su se osjetno pojačale ekipe Mire iz Prijedora, mostarske Katarine i debitanta Neretve iz Jablanice.

– Osim ekipe Grude Autoherc, koja je lani osvojila „duplu krunu“, i Jedinstva, predviđam da će se u borbu za naslov prvakinja uključiti Mira iz Prijedora, a ne smiju se potcijeniti ni Neretva i Bihać, te Izviđač – zaključio je Tomić.