Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pokazala "dva dokaza"

Poljakinja tvrdi da je ona nestala Maddie McCann, stigli su rezultati DNK testa

Julia Wendell ss yt
Foto: Screenshot/ Youtube

Odgovarajući na pitanja koja su joj postavljali neki pratitelji, Julia Wendell je rekla da se ne sjeća da je bila oteta, ali i da se ne sjeća većine detalja iz svog djetinjstva

Poljakinja Julia Wendell koja tvrdi da bi upravo ona mogla biti Madeleine McCann, djevojčica nestala 2007. u portugalskom Algarveu, dobila je rezultate DNK testiranja. Analiza je pokazala da ona ipak nije nestala Maddie, prenose britanski mediji.

Pokazala je dva dokaza za svoje tvrdnje

Podsjetimo, Wendell je na Instagramu otvorila profil @iammadeleinemcann te tvrdi da bi baš ona mogla biti mala Britanka koja je nestala u Portugalu prije više od 15 godina. Tvrdi da je nešto načula od svoje bake te da je povezala kako bi baš ona mogla biti Maddie. Pokazala je i dva dokaza za svoje tvrdnje – madež na nozi te mrlju u oku. U prilog svojoj priči rekla je i da se ne sjeća svog djetinjstva, prenosi Index.hr.

Odgovarajući na pitanja koja su joj postavljali neki pratitelji, Poljakinja je rekla da se ne sjeća da je bila oteta, ali i da se ne sjeća većine detalja iz svog djetinjstva. Više puta ponavljala je kako samo želi dobiti priliku da napravi DNK test. Mirror piše kako Poljakinja ima 21 godinu, a Maddie bi imala 19 godina, no Poljakinja tvrdi kako možda i ne zna koliko tačno godina ima.

“Mislim da mogu biti Madeleine. Trebam napraviti DNK test. Istražitelji iz Poljske i Engleske me ignorišu. Ispričat ću zato svoju priču ovdje. Pomozite mi”, piše joj na Instagramu.

Po svemu sudeći, DNK test je pokazao da Julia ipak nije Maddie. Treba spomenuti kako su se tokom proteklih godina već javljale djevojke koje su tvrdile da su Maddie.

Nijemac kao glavni osumnjičeni

Podsjetimo, 2007. godine tokom odmora s porodicom u Portugalu nestala je mala Maddie McCann. Njemački tužitelji su još sredinom 2020. imenovali Christiana Brücknera osumnjičenim za otmicu, ali nije bila podignuta optužnica. Njemački tužitelj Hans Christian Wolters rekao je da je nakon prikupljanja dokaza njegov tim istražitelja sto posto uvjeren da je Brückner ubio Maddie.

Brückner (45) je negirao upletenost u nestanak Maddie, koja je bila odvedena iz svog krevetića dok je porodica ljetovala u Portugalu. On je u zatvoru od 2019. zbog silovanja i pljačke 72-godišnje Amerikanke u Algarveu.

Radi se o višestrukom silovatelju žena koji je bio osuđivan i zbog seksualnog napada na djecu još u dobi od 17 godina. Povezuje ga se i s nestankom petogodišnje djevojčice Inge. U maju 2015. godine napao je devetogodišnju djevojčicu i skinuo se gol pred šestogodišnjakinjom.