Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

priveden na saslušanje

Polusestra monstruma s Paga: Uvijek je stvarao probleme

josip rodjak

Ona i polubrat nisu se vidjeli više od osam godina, otkako im je umro otac Franjo, koji im je bio glavna poveznica porodice. Imaju još jednog polubrata, kratko je rekla. I on je u šoku zbog cijele situacije

Sinoć nešto iza 23 sata u Policijsku upravu zadarsku priveden je Josip Rođak koji je na Pagu s balkona porodične kuće bacio četvero svoje malodobne djece.

Policija ga je prijavila za četverostruko teško ubistvo u pokušaju, potvrdila je glasnogovornica zadarske policije Ivana Grbin.

Jutros je priveden u Županijsko državno odvjetništvo na ispitivanje. Kako javlja HRT, u ovim trenucima počinje ispitivanje. Nakon toga će pred suca istrage koji će odlučivati o istražnom zatvoru. Jučer je ispitan u policiji te se branio šutnjom.

Dunja K. iz Virovitice polusestra je Josipa Rođaka koji je jučer zgrozio region nakon što je svoje četvero malodobne djece bacio s balkona u Pagu.

U telefonskom razgovoru za Informativni centar Virovitica rekla je da je u šoku zbog cijele situacije, za koju je saznala preko prijatelja i medija.

Ona i polubrat nisu se vidjeli više od osam godina, otkako im je umro otac Franjo, koji im je bio glavna poveznica porodice. Imaju još jednog polubrata, kratko je rekla. I on je u šoku zbog cijele situacije.

“Ne znam što mu se dogodilo, srce mi se slama zbog djece, samo neka se oporave, samo to želim”, poručila je Dunja, koja kaže kako je Josip “uvijek stvarao probleme porodici, ali da nikada nisu mogli zamisliti da bi mogao ovo napraviti”.

O stravičnom događaju javili su joj prijatelji i kumovi, kaže. S polubratom je bila rijetko u kontaktu, i to uglavnom telefonom. Odnosi su nakon očeve smrti svake godine postajali sve hladniji, nisu se viđali, a i pozivi su bili sve rjeđi.

Za Josipa kaže kako je otišao iz Virovitice prije više od 15 godina.

“Bio je problematičan, imao je i problema sa zakonom zbog navodne nelegalne preprodaje automobila, neko vrijeme je navodno radio i u Njemačkoj, prije ovog posla noćnog čuvara u kampu u Šimunima. Ne znam šta mu se dogodilo da danas ovo napravi, ne mogu još vjerovati, samo da djeca budu dobro, njih mi je žao od sveg srca”, ponovila je i dodala da je od svih četvero nećaka i nećakinja dosad vidjela tek najstarije dijete jer su se njoj i polubratu putevi davno razišli.