Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Pop iz Republike Srpske u samom vrhu elitne prostitucije?!

pop-makro1111

U opsežnoj akciji koju policija sprovodi u namjeri da razbije lanac elitne prostitucije došlo se do operativnih saznanja da je jedan od makroa i sveštenik Srpske pravoslavne crkve iz Republike Srpske, čije je ime poznato redakciji Kurira, objavio je taj srbijanski dnevni list.

Informacije dobijene s terena još se detaljno provjeravaju, a kako navodi izvor Kurira, one jasno upućuju na to da je pop podvodio pojedine estradne ličnosti.

Tako se osnovano sumnja da su njegove „štićenice“ dvije sestre prilično poznate javnosti. Sa njima u paketu je i narodna pjevačica čiju karijeru prate skandali, a koja uzima velike honorare pjevajući na crkvenim svetkovinama.

On klijentima nudi i usluge i dalje popularne članice dens grupe iz devedesetih, ali i njenog bivšeg dečka koji je imao ljubavne veze i s njenim koleginicama. Na spisku sveštenikovih pulenki nalazi se i jedna bivša misica koja se s vremena na vrijeme pojavljuje u medijima, piše Kurir.

Taj sveštenik SPC se, po svemu sudeći, odavno odrekao bogobojažljivog života. Svojevremeno je sumnjičen za prodaju narkotika, ali i za podvođenje maloljetnika jednom visokom sveštenom licu iz Srpske pravoslavne crkve. Istražni organi vjeruju da je on u samom vrhu lanca elitne prostitucije.

S obzirom na to da su srpsku crkvu već potresale seks-afere i skandalozni slučajevi pedofilije, ovakvo postupanje jednog sveštenika malo koga može da iznenadi.

– Mene više ništa ne može da začudi u SPC. Urušili su ugled institucije da bi zaštitili pojedince poput episkopa Pahomija. Umjesto da se s takvim problemima suoči i da ih osudi, Crkva ih je gurnula pod tepih, a to je istovremeno bila poruka ovakvim sveštenicima da mogu proći nekažnjeno za svoja nedjela. Ne mislim da je to raširena pojava, ali vjerujem da takvi pojedinci postoje i da se, osim prostitucijom, bave i drugim kriminalnim poslovima. Tako će biti sve dok episkopi i vladike ne uvedu red među svoje sveštenstvo – kaže za Kurir vjerski analitičar Draško Ðenović.