Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Poplave u Dubrovniku, bujice vode teku historijskom jezgrom (FOTO)

24/06/2015

Nevrijeme koje je danas pogodilo veći dio Hrvatske nije zaobišlo ni Dubrovnik.

Kao što javljaju tamošnji mediji, zbog velikih količina oborina u kratkom vremenu dubrovačke ulice su poplavljene.

Vatrogasne jedinice su na terenu, a u toku je više intervencija. Ispumpavaju se stambeni i poslovni objekte na Kantafigu. Na Ilijinoj glavici zbog velikih količina vode pukao je asfalt na cesti.

Dubrovački vatrogasci su najviše posla imali na području Kantafiga, Uvale Lapad, Rixos Libertasa te u historijskoj jezgri.

Dubrovački mediji javljaju da se na terenu trenutno nalazi 12 vatrogasaca sa šest vozila.

Podsjetimo, nakon što je kišno nevrijeme krajem utorka zahvatilo dijelove sjevernog Jadrana i Gorskog kotara, u ranim jutarnjim satima grmljavinski pljuskovi su prvo zahvatili sjevernu Dalmaciju, zatim i šibensko područje, gdje je pala 15 do 21 litra oborina po kvadratnom metru.

Nevrijeme se potom premještalo prema jugoistoku, kada je zahvatilo Makarsku rivijeru. Jako grmljavinsko nevrijeme praćeno obilnom kišom i tučom pogodilo je Makarsku iza 9 sati.

U manje od pola sata pale su 34 litre kiše koja je uzrokovala bujice, izbačene šahtove, zastoje u prometu i intervencije vatrogasaca na ispumpavanju. Na nekim mjestima je bujica čak podigla asfalt.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.