Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Poslodavac joj bio i ljubavnik, a ubio je nakon što se vratila mužu

ubistvo

Tijela Rade Đukić (50) i Blagoja Bratića (61) sa prostrelnim ranama pronađena su u noći između nedjelje i ponedjeljka u kući u kojoj je on živio u Kuli kod Sombora.

Prvi nalazi istrage pokazuju da je Blagoje iz pištolja ubio Radu pucavši joj u glavu, a zatim i sebe. Kako nezvanično saznaje Blic, Blagoje je u sebe ispalio čak dva metka i to u grudi. Pored tijela na licu mjesta pronađen je i pištolj.

Komšije pričaju da su Blagoje i Rada bili u vezi nekoliko mjeseci nakon što je ona napustila supruga, te da joj je Blagoje bio i poslodavac.

– Ona je radila u njegovoj fabrici vreća, ali je ostala da radi i nakon što ga je napustila i vratila se suprugu – kaže jedan od komšija iz Ulice Veljka Vlahovića u kojoj su nađena tijela.

Tijela su nađena u kući koja se nalazi u dvorištu fabrike, u kojoj je prema priči komšija Blagoje živio sam.

Mještani koji žive u blizini kažu da su Blagoja slabo poznavali, te da je u Kulu došao iz Bosne i da je otvorio fabriku, a da je iza sebe imao propali brak.

– Bio je zaista fin čovjek, uvijek bi se javljao, ali se nismo posjećivali. Živio je tek dvije godine ovdje, ali se lijepo snašao – kažu komšije.

Pucnje nisu čule ni najbliže komšije, a kako kažu, najvjerovatnije zbog velikog broja kamiona glavnom kulskom ulicom.

Kako nezvanično saznaje Blic, sin ubijene Rade krenuo je da je traži u nedjelju, ali je u kući u kojoj su nađena tijela zatekao zaključana vrata i spuštene roletne. Tek iza ponoći portir firme je navodno osvjetlio lampom prozor i podigao roletne pošto se već sumnjalo da se u kući nešto dogodilo. Unutra je video jeziv prizor nakon čega je policija razvalila vrata i zatekla tijela.

Uviđaj na licu mjesta trajao je satima i završen je tek nešto prije podneva u ponedjeljak.

Prema prvim nalazima istrage, motiv za svirepo ubistvo je ljubomora, pošto Blagoje nije mogao da podnese to što ga je Rada napustila i vratila se suprugu.

– Ona je napustila supruga da bi živjela sa Blagojem, ali je njen sin tražio od oca da je ubijedi da se ona vrati. To se poslije nekoliko mjeseci i desilo. Ona je kod Blagoja nastavila da radi i stalno ga je viđala, a kuća je samo nekoliko metara od fabrike – kaže izvor upoznat u slučaj.

Tijela ubijenih poslata su na obdukciju.