Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Baka o izboru selektora: Boljeg u ovom trenutku nisu mogli dovesti

546b0675-031c-4ffc-b515-6c14b0765237-sliskovic-trening-moldavija1

Legendarni Blaž Slišković sa Zrinjskim se i ove sezone bori za naslov prvaka BiH. Mostarci brane titulu, a pet kola prije kraja ponovno su na vrhu. Imaju jednako bodova kao i Željezničar. Bio je to povod za razgovor portala Germanijak sa bh. stručnjakom koji je itekako omiljen i cijenjen i u Hrvatskoj.

– Eto, prije dva kola nam je Željo bježao četiri boda, a sad smo ih stigli. Premier liga BiH je jako izjednačena. Mislim da o naslovu neće odlučivati međusobni derbi nas i Želje na Grbavici, odlučivat će posljednje kolo, posljednje minute, bit će prava drama, kaže trener Zrinjskog, koga su u posljednje vrijeme često ljutile sudijske odluke.

– Da vam budem iskren, ja ne pratim ko će nam suditi prije početka utakmice. Ne zamaram se time, ali jednostavno moram reagovati kad mi ekipa bude oštećena. Općenito bih volio da suđenje na svim utakmicama bude dobro, dodao je Baka.

Zrinjski pod njegovim vodstvom radi velike stvari. Nije se lako svake godine nositi s dva kluba iz Sarajeva, ali Slišković je trenerski majstor i “stari lisac”. Kad nije na treningu ili na utakmici, vrijeme provodi s porodicom i prijateljima, a naravno da prati sva dešavanja oko nogometa.

– Mislim da je Robert Prosinečki jako dobar izbor za klupu BiH. Nisu u ovom trenutku mogli dovesti boljeg trenera, rekao je Baka, koji je i sam bio selektor Zmajeva.

– Žuti će stvoriti novu, dobru momčad. Čeka ga smjena generacija, ali ne sumnjam da će pronaći kvalitetne mlade igrače. On je veliko ime, na račun toga imena može napraviti puno stvari, uvjeren je Baka, koji od Hrvatske na Svjetskom prvenstvu očekuje velike stvari.

– Grupa nije lagana, ali vjerujem da će Hrvatska bez problema proći u osminu finala, a onda je sve moguće. Jako cijenim rad Zlatka Dalića. Vidi se napredak u igri. Bitno će biti da glavni igrači budu u formi. Po meni bi Hrvatska mogla biti jedno od najvećih iznenađenja u Rusiji, rekao je i otkrio ko je po njemu najveći favorit za naslov.

– Kad me sad pitate ko će biti svjetski prvak, kažem Brazil. Puno je jakih reprezentacija, ali oni su u ovom trenutku najkompletniji. Brazilcima se ne može ponoviti ono što im se dogodilo 2014. Oni sad mogu do kraja, prognozira Baka.

U nedjelju se na Poljudu igra najveći derbi hrvatskog nogometa. Hajduk dočekuje Dinamo. Daje li Baka u derbiju prednost svojem bivšem klubu čiji je bio trener i čiji je dres nosio?
– Mislim da je borba za naslov odlučena. Dinamo je bio u maloj krizi, ali se digao. Hajduk ne može stići ovu prednost. Što se tiče samog derbija imam dvije želje. Prva je da bude odličan nogomet, a druga da na tribinama sve bude u redu. Teško je nekome dati prednost u ovoj utakmici, rekao je Baka.

Za kraj smo ga pitali godi li mu činjenica da ga Zinedine Zidane, trener Reala, često spominje.

– Lijepo je čuti da sam bio idol velikanu kakav je Zidane. Znam da mi ponekad u svojim razgovorima posveti prostor i to bi baš godi. Tjera me da i sam budem bolji, nasmijao se Baka.