Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Posmrtni ostaci službenika ambasade Srbije dopremljeni u Beograd

tijela diplomata

Redovni let iz Istanbula Turkish Airlines-a, kojim su dopremljeni posmrtni ostaci dvoje tragično nastradalih službenika ambasade Srbije u Libiji u petak, sletio je na beogradski aerodrom Nikola Tesla oko 19 i 30 sati, javlja Anadolu Agency.

Na pisti, kovčege s posmrtnim ostacima Slađane Stanković i Jovice Stepića sačekali su i prvu poštu im odali prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić, porodice preminulih službenika te zaposleni u Ministarstvu spoljnih poslova.

Slađana Stanković i Jovica Stepić nastradali su prilikom vazdušnih napada snaga Sjedinjenih Američkih Država na položaje ISIS-a, u petak. Zbog složene procedure, danas u 12 sati su do Istanbula prevezeni iz Tripolija, odakle su dopremljeni u Beograd.

“Riječ je o ogromnim naporima da avion poleti, naša kompanija nije dobila dozvolu za preletanje. Cijeli dan smo radili na tome, libijska Vlada je davala svoj avion, mi smo hjteli da pošaljemo naš, nije nam bilo dozvoljeno ni jedno ni drugo”, rekao je ranije u toku dana ministar Dačić.

On je, takođe, dodao i da je tek u toku prošle noći dobijena dozvola da se angažuje avion koji će tijela prenijeti do Istanbula, odakle su redovnom linijom za Beograd dopremljena u Srbiju.