Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Potraga za dječakom u Crnoj Gori okončana kobno

potraga

Lovočuvar Nikola Ulićević na Skadarskom jezeru je jučer oko 18.30 sati pronašao beživotno dječje tijelo na ušću Morače u Skadarsko jezero. Ulićević je uočio tijelo, koje je plutalo po vodi u mjestu Manastirski Vrbiš, penose podgoričke Vijesti.

Više izvora iz policije je navelo da se gotovo sasvim sigurno radi o dječaku Ognjenu Rakočeviću, koji je nestao prije 12 dana. Zvanična informacija nije izdata jer će se ujutru izvršiti prepoznavanje, a potom i obdukcija.

Ognjen je nestao iz roditeljske kuće u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici. Njega su danima bezuspješno tražili građani, policija, vojska, ronioci…

Nakon pronalaska beživotnog tijela kod restorana “Jezero”, tamo su se uputili pripadnici policije, hitne pomoći i mrtvozornici.

Na obalu jezera došao je i Branko Rakočević, otac dječaka Ognjena.

Policija je obezbijedila prilaze obali kod restorana Jezero.

“Dežurna služba Centra bezbjednosti Podgorica je večeras oko 20.00 sati obaviještena da su dva lica, među kojima je radnik lovočuvarske službe Skadarskog jezera, na ušću rijeke Morača u Skadarsko jezero, u mjestu Manastirski Vrbiš, uočila beživotno tijelo. Na lice mjesta su, odmah po obavještenju, upućeni pripadnici nadležnih službi. Beživotno tijelo za sada nepoznatog lica je obezbijeđeno. Nakon izvlačenja tijela preduzeće se mjere i radnje na identifikaciji, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena”, saopšteno je iz Uprave policije.

Oko 22 sata tijelo dječaka je čamcem dopremljeno do restorana “Jezero”, gdje ga je pregledala ekipa Hitne pomoći.

Tijelo je nakon toga upućeno na Odjeljenje patologije Kliničkog centra u Podgorici, gdje će biti obavljena obdukcija.

Lovočuvar Nikola Ulićević kazao je da je gotovo siguran da se radi o tijelu nestalog dječaka Ognjena.

“Izašao sam čamcem na jezero, kada sam primijetio tijelo kako pluta u vodi. Izgledalo je kao da pluta lutka. Kada sam prišao vidio sam da se radi o tijelu dječaka i da na njemu nije bilo odjeće”, rekao je Ulićević.

Dodao je da je duvao vjetar, koji je odnosio tijelo tako da je morao da ga prati.

“Da sam se udaljio sa tog mjesta vjerovatno ga ne bih više našao. Pozvao sam telefonom kolegu i obavijestili smo nadležne organe. Prvi je do mene došao kolega”, kazao je Ulićević novinarima, koji je bio na vezi i sa sinom Duškom koji ga je čekao na obali jezera.

Ulićević je istakao da je tijelo dječaka čuvao gotovo dva sata dok ga nisu preuzeli istražni organi.

Prema nezvaničnim podacima Vijesti iz policije, prve informacije govore da je tijelo dječaka bilo dugo u vodi a da će se uzrok smrti znati nakon obdukcije.

Potraga za dječakom Ognjenom bila je najveća u istoriji Crne Gore koja je organizovana za nekom nestalom osobom.