Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
Globus

Potraga za troje djece koje je progutala rijeka Tisa se nastavlja

12/07/2015

Ronioci koji su zbog u subotu zbog mraka zaustavili potragu za troje maloljetne djece koja su se jučer udavila u rijeci Tisi (Vojvodina), nastaviće da s potragom, javlja RTS.

Pretraga terena je zaustavljena zbog mraka, a oko 10 sati jutros su ekipa žandarmerije nastavile potragu. Njima će se pridružiti ronioci iz Sente, a pozvani su i svi ribolovci koji borave na rijeci da pomognu, tako da će potraga biti intenzivna.

[pull_quote_right]Alarmirana je policija koja je našla patike i odjeću djece[/pull_quote_right]

Petoro djece otišlo je jučer na kupanje na improvizovanu plažu do koje se teško dolazi.

Četrnaestogodišnja devojčica Kristijana ušla je u rijeku, počela da se davi, pa su dvojica dječaka ušla u vodu da je spasu. Pretpostavlja se da su se svi udavili.

Preostale dvije devojčice otrčale su i javile mještanima. Alarmirana je policija koja je našla patike i odjeću djece. Krenula je i potraga, ali za sada nema rezultata.

Načelnik policijske stanice Novi Kneževac Vojislav Šubarički kaže da su alarmirali žandarmeriju u Beogradu čiji je ronilački tim krenuo na lice mjesta.

“Za sada nismo uspjeli da nađemo nijedno dijete u tom dijelu Tise, ali pretraga terena se nastavlja”, rekao je Šubarički.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.