Globus

novi pazar

Potresna ispovijest Ramiza Pljakića: Za smrt mog sina krivi su i ljekari i korona (VIDEO)

01/07/2020

Pljakić smatra da polovinu krivice za smrt snose ljekari, a drugu polovinu koronavirus, i dodaje da poslije Nedžadove smrti niko nije došao kod njega i članova njegove porodice da ih testira na koronu

Ramiz Pljakić, otac mladića iz Novog Pazara Nedžada Pljakića, koji je umro od posljedica koronavirusa, za novopazarsku televiziju A1 je ispričao kako je za samo četiri dana ostao bez sina.

Ramiz je u svojoj ispovijesti, govorio o odnosu ljekara prema njegovom naglo oboljelom sinu, koji je preko telefona molio svog oca da dođe po njega u bolnicu i odvede ga kući.

Pljakić smatra da polovinu krivice za smrt snose ljekari, a drugu polovinu koronavirus, i dodaje da poslije Nedžadove smrti niko nije došao kod njega i članova njegove porodice da ih testira na koronu.

Ramiz u svojoj ispovijesti kaže da je Nedžad imao malo povišenu temperaturu i da je tokom noći povraćao. Narednog dana ga je u popodnevnim satima odveo u bolnicu na infektivno odjeljenje novopazarske bolnice kada počinje njegova agonija.

Ramiz kaže da je sve vrijeme imao kontakt sa svojim sinom telefonom, koji mu je govorio “da ne može dalje”.

Ramiz je, također, detaljno ispričao posljednje trenutke života svoga sina…

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.