Globus

Poginuo sa vjerenciom u Njemačkoj

Potresna poruka Alenove rodice nakon njegove pogibije: “Znaš li brate…”

03/04/2019

Mladić i djevojka iz Srbije, koji su se nedavno vjerili, tragično su stradali kada je na njih naletio policijski automobil pod rotacijom

Sestra Alena Kučevića (24) koji je sa svojom vjerenicom Medinom Bjelak (22) poginuo u saobraćajnoj nesreći u njemačkom gradu Langen, tužnom objavom na društvenim mrežama oprostila se od nastradalog mladića.

“Čuli smo se skoro i kažem mu kako sam izabrala haljinu za njegovu svadbu, a on se nasmijao i rekao mi kako ćemo se zajedno veseliti još mnogo puta… Znaš li brate da sa tobom odlazi i jedan moj dio? Bio si mi brat od tetke a voljela sam te kao da si rođeni. Nikad ti direktno nisam rekla da te volim, a znala sam da ti to znaš. Nikad nećeš biti prežaljen ni zaboravljen. Da ti dragi Allah podari najljepše mjesto u Dženetu”, napisala je tužna sestra iznad Alenove fotografije, prenosi Blic.

Mladić i djevojka iz Srbije, koji su se nedavno vjerili, tragično su stradali kada je na njih naletio policijski automobil pod rotacijom.

Nažalost, Alen je svojim “opelom” počeo da pretiče vozila i, kako su nezvanično prenijeli njemački mediji, vjerovatno zakačio neki automobil. U tom trenutku je iz suprotnog smjera velikom brzinom išao policijski automobil koji je jurio ka mjestu gdje se neposredno prije toga srušio ruski avion. Policijski auto i Alenov “opel” direktno su se suradili.

Tako su Medina i Alen, umjesto u svoj budući stan, otišli direktno u smrt. Izdahnuli su na licu mjesta, dok su trojica policajaca iz drugog vozila teško povrijeđena. Oni su helikopterom prevezeni do najbliže bolnice i prema posljednjim informacijama nisu životno ugroženi.

Takođe, veliku pažnju javnosti privukla je jedna fotografija sa Alenovog Facebook profila koja, pod ovakvim okolnostima, izaziva jezu.

To je naslovna slika na kojoj su mladić i djevojka na vozačkom i suvozačkom mjestu u automobilu koji se kreće velikom brzinom. Iako je najvjerovatnije da na fotogorafiji nisu Alen i Medina, uzimajući u obzir način na koji su nastradali, nesumnjivo je da ova objava, najblaže rečeno, jeziva.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.