Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Diamond princess"

Potvrđeno: Dvoje državljana Srbije zaraženo koronavirusom!

korona-virus1

Iz Ministarstva inostranih poslova Japana danas su nas obavijestili da je dvoje od preostalih 11 državljana Srbije, članova posade na brodu ‘Diamond Princess’ testirano i da su pozitivni na virus korona

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić saopštio je danas da je dvoje državljana Srbije koji se nalaze na kruzeru “Diamond Princess” pozitivno na virus korona.

“Iz Ministarstva inostranih poslova Japana danas su nas obavijestili da je dvoje od preostalih 11 državljana Srbije, članova posade na brodu ‘Diamond Princess’ testirano i da su pozitivni na virus korona. To su S.O. (29) i M.T. (30)”, naveo je Dačić.

On je istakao da Ministarstvo spoljnih poslova Srbije radi na tome da dobije informaciju kada će biti iskrcani i u koju bolnicu će biti smješteni, saopšteno je iz ovog ministarstva.

SVE VIŠE ŽRTAVA Sedam mrtvih u Italiji, strahuje se da će se opasni virus uskoro proširiti Evropom

“Ambasada Srbije u Japanu je u stalnom kontaktu sa njima, svi naši državljani na ovom brodu imaju brojeve telefona naše ambasade u Japanu, kao i broj mobilnog telefona koje mogu da pozovu 24 sata”, rekao je Dačić.

On je dodao da je srbijanskim državljanima ukazano da je, ukoliko budu smješteni u bolnicu, potrebno da traže da kontaktiraju ambasadu.

“Posljednja grupa putnika koji su pozitivni na virus smeštena je u novootvorenu bolnicu oko 300 kilometara udaljenu od Tokija, u blizini Nagoje, gdje postoji internet veza, tako da postoji mogućnost da i dvoje naših državljana bude smješteno u tu bolnicu, ukoliko bude kapaciteta”, rekao je Dačić.

“Za korona virus ne postoji lijek, oni koji su izliječeni, izliječeni su samo zbog jednoga”