Globus

srbija

Potvrđeno: Ruski špijun vrbovao srpskog zvaničnika, sve je snimljeno

20/11/2019

Prema pisanju Blica, ruski diplomat i pripadnik vojno-obavještajne službe Georgij Kleban navodno je akter snimke na kojoj se vidi kako daje novac visokopozicioniranom zvaničniku Srbije

Srpska informativno-sigurnosna agencija (BIA) potvrdila je da je snimka na kojoj ruski špijun vrbuje srpskog agenta autentična. Predsjednik Aleksandar Vučić je, podsjetimo, nakon objave snimke na kojoj ruski špijun vrbuje srpskog visokog zvaničnika odmah zatražio istragu.

“Razgovarala sam s predsjednikom (Aleksandrom) Vučićem, on je dao nalog VBA-u da slučaj ispita. Još nemamo sve podatke, ukoliko se ispostavi da je sve istina, onda će to biti ozbiljno pitanje i problem za nas”, rekla je premijerka Brnabić ranije za Blic, navodeći da sve informacije očekuje tokom dana.

“Predsjednik je sazvao sastanak u svojstvu vrhovnog komandanta Vojske Srbije i obavijestit će nas o rezultatima istrage”, navela je Brnabić.

Prema pisanju Blica, ruski diplomat i pripadnik vojno-obavještajne službe Georgij Kleban navodno je akter snimke na kojoj se vidi kako daje novac visokopozicioniranom zvaničniku Srbije.

Snimak je na YouTubeu objavljen 17. novembra, a njegova autentičnost je potvrđena, naveo je Blic.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.