Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Povratak Kennedyjevih u Bijelu kuću?

patrick1

Patrick Joseph Kennedy, unuk Roberta Kennedyja, mogao bi da bude novi izbor demokrata za Bijelu kuću, odnosno za protivkandidata Donaldu Trumpu 2020. godine, prenose analitički portali.

Patrick ima 37 godina, izabran je u saveznoj državi Massachusetts za člana američkog Kongresa, a nekadašnji predsjednik SAD, ubijeni John Kennedy, bio mu je “prastric”.

Kennedy tečno govori španski, jer je dvije godine proveo volontirajući u Dominikanskoj Republici.

Veliki dio života proveo je u Novoj Engleskoj, ne pije alkohol, a karijeru pravnika započeo je davanjem savjeta siromašnijim građanima koji su prije krize 2008. godine ostali bez domova.

Patrick je u politiku ušao 2012. godine. Njegovo bogatstvo procijenjeno je na 20 do 60 miliona dolara.

Demokrate žele da Trumpu suprotstave nekoga ko, prema njihovom mišljenju, može da ujedini zemlju.

Ali, postoji i dio javnosti naklonjen demokratama koji nije oduševljen Patrickom Kennedyjem.

Oni mu prigovaraju da je igrač farmaceutskih kompanija, kao i da su njegova najveća privatna ulaganja upravo u kontroverzni “Exxon mobil”, dok, s druge strane, priča o zaštiti životne sredine i većoj transparentnosti političkog sistema.

Patrick Kennedy odbio je svjevremeno da glasa za zakon bivšeg američkog predsjednika Baraca Obame koji bi legalizovao korištenje marihuane u medicinske svrhe, što su mu, takođe, birači zamjerili.

Prigovaraju mu i da ima “neinspirativan govor i nastup, iako se zalaže za sva demokratska uvjerenja”, navode analitički portali. ,