Banjalučki “Demofest” otvorio konkurs za bendove

Demofest 11 – konkurs

Demofest, regionalni festival demo bendova koji se održava u Banjaluci, danas je po 11. put otvorio konkurs za sve demo bendove s prostora bivše Jugoslavije, javlja Anadolu Agency (AA).

“Konkurs za takmičare ovogodišnjeg Demofesta biće otvoren skoro dva mjeseca, do 1. aprila 2018. godine”, saopštili su organizatori festivala.

Materijali potrebni za prijavu nalaze se na zvaničnom sajtu Demofesta na adresi www.demofest.org, a osim prijave potrebna je detaljno ispunjena i potpisana Izjava o autorskom djelu, dvije pjesme u MP3 ili WAV formatu, tekstovi pjesama te fotografija na kojoj se vide svi članovi benda.

“Svaki bend koji pošalje prijavu, dužan je da na svoju Facebook stranicu postavi status: ‘I ja sam se prijavio na Demofest!’ i taguje Demofest stranicu”, stoji u saopštenju.

Kao i prethodnih godina, uslov koji svi prijavljeni bendovi moraju ispunjavati je da do sada nisu objavili album preko neke od izdavačkih kuća koje su registrovane na teritoriji BiH, Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Slovenije ili Makedonije.

Nakon završenog konkursa, žiri će odabrati 30 bendova koji će imati priliku da pred publikom nastupe na bini banjalučke tvrđave Kastel, na kojoj se održava Demofest.

“Rezultate ovogodišnjeg konkursa Demofest će objaviti tokom juna, kada će otkriti i imena stručnog žirija”, navodi se u saopštenju.